Skip Navigation LinksAnnouncements
Tüm Duyurular

COVID-19 Tedbirleri Kapsamında Seyahat Uygulamaları

Yayınlanma Tarihi: 7 Eylül 2021, Salı

Ülkemize hava-deniz yolları ve ada dışından gelip kara sınır kapılarını kullanarak giriş yapacak kişiler, ülke giriş kriterleri göz önünde bulundurularak (yolculuk öncesi son 72 saat negatif PCR test sonucu) yolculuk öncesi adapass.gov.ct.tr adresinden yolcu formunu doldurarak  alacakları QR kodu ile adaya giriş yapabilirler. Bu işlemi yapamayan kişiler gerekli evraklarıyla 27/09/2021 tarihine kadar giriş yapabileceklerdir. QR kodu alarak ülkeye giriş yapacak kişiler hızlı geçiş imkanından yararlanacaktır.

Siteye giriş yapan;

• KKTC vatandaşlarının “ADAPASS"
  • TC vatandaşlarının “HEALTHPASS"
  • AB vatandaşlarının “GREENPASS"
  • UK vatandaşlarının “NHS QR Kodlu Evrak"

Diğer ülke vatandaşlarının geçerli aşı kartları ve/veya PCR test sonuçlarını  uygulamada belirtilen bölüme eklemeleri gerekmektedir.  Eklenen evraklar,ülkeye girişte kontrol edileceği nedenle kişilerin beraberinde getirmesi gerekmektedir.

Bu uygulama 18 yaş ve üzeri için zorunlu olacaktır.

Ülke Renklerine Göre Uygulanacak Kurallar

• Ülkeye ada dışı giriş kriterleri aşağıdaki belirtildiği şekilde olacaktır. Kriterlerde belirtilen ülke renkleri her hafta güncellenecektir.
    • Ülkelerin renk kodları ile ilgili güncel tablo ve giriş kriterleri komitemiz tarafından yayınlanmasından sonraki ilk Pazartesi gününden itibaren uygulanacaktır.

KOYU KIRMIZI;

• Son 14 gün içerisinde bu ülkelere seyahat geçmişi olan kişilerin, ülkeye girişi yasaktır.
    • KKTC vatandaşları, son 72 saat ve adaya girişte negatif PCR test sonucu ve 14 gün karantina şartı ile Ülkeye giriş yapabileceklerdir.
    • Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı tarafından bildirilecek öğrenci belgesi ibraz edecek veya yeni öğrenci kaydı yapacak Koyu Kırmızı Ülkelerden gelecek kişiler 14 gün süre ile karantinada kalmaları koşuluyla ülkeye giriş yapabileceklerdir.
    • Adres bilgileri elektronik bileklik uygulamasına yükleneceğinden dolayı karantinaya girecek olan kişilerin seyehatlerine başlamadan önce kalacakları yerler için rezervasyon yapmış olmaları gerekmektedir.

KIRMIZI;

• AŞILI veya HASTALIĞI GEÇİRMİŞ;
    • Yolculuk öncesi Son 72 saat negatif PCR sonucu.
    • 5 Gün Karantina
    • AŞISIZ;
    • Yolculuk öncesi son 72 saat negatif PCR sonucu.
    • 7 Gün karantina

Bu ülkelerden gelecek kişilere aşılı olup olmadığına bakılmaksızın tüm giriş kapılarında Covid-19 testleri uygulanacaktır

TURUNCU;

• AŞILI veya HASTALIĞI GEÇİRMİŞ;
    • Yolculuk öncesi Son 72 saat negatif PCR sonucu.
    • Karantinasız giriş
    • AŞISIZ;
    • Yolculuk öncesi son 72 saat negatif PCR sonucu.
    • 5 Gün karantina.

Bu ülkelerden gelecek kişilerin sadece aşısız olanlara tüm giriş kapılarında Covid-19 testleri uygulanacaktır

YEŞİL;

• Kısıtlama yok.
    • AŞISIZ;
    • Yolculuk öncesi son 72 saat negatif PCR sonucu. Karantinasız Giriş.

Bu ülkelerden gelecek kişilere kapılarda Covid-19 testi uygulanmayacaktır.

GRİ;

• Aşılı olup olmadığına bakılmaksızın, yolculuk öncesi, son 72 saat negatif PCR sonucu ve 14 gün karantina şartı ile ülkeye giriş yapılabilecektir.

Genel Kurallar

• AŞILI KİŞİ: Aşı programını tamamlamış. Son dozdan 14 gün sonrasından itibaren.
      • SINOVAC: 2 DOZ
      • BIONTECH: 2 DOZ
      • SINOPHARM: 2 DOZ
      • COMIRNATY (Pfizer/Biontech): 2 DOZ
      • VAXZEVRIA (Astrazeneca/Oxford): 2 DOZ
      • COVID-19 Vaccine Janssen / Johnson and Johnson: 1 DOZ
      • SPUTNIK V: 2 DOZ
      • MODERNA: 2 DOZ
    • Kişiler yukarıda belirtilen aşılardan iki dozunu farklı aşı ile olmaları halinde aşılı kişi olarak değerlendirilecektir.
    • Covid-19 hastalığını geçirmiş ve üzerinden 6 ay geçmiş kişilerin 1 doz aşı yaptırmaları halinde aşılı kişi olarak değerlendirilecektir.
    • Hastalığı geçirmiş kişi: Seyahat öncesi 30-180  gün arasında pozitif PCR testi sonucu ibraz etmesi.  Bu kişiler aşılı kişi kapsamında değerlendirilecektir.
    • 18 yaş altı çocuklar, aşılı ve yukarıda tanımda hastalığı geçirmiş ebeveynleri ile gelmiş oldukları ülke kategorisine göre, belirtilen PCR test kuralları (6 yaşını doldurmuş çocuklar)doğrultusunda ülkeye giriş yapabileceklerdir.
    • Yolcular son 10 gün içinde ayak bastıkları/ bulundukları ülkeler arasında en yüksek risk grubundaki ülkeye göre değerlendirileceklerdir.