DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Mezunları Yemin Etti

Yayınlanma Tarihi: 19 Haziran 2017, Pazartesi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi 2016 – 2017 Akademik Yılı Bahar Dönemi mezuniyet töreninde mezun olacak olan öğrenciler için mesleki Yemin Töreni gerçekleştirdi. 19 Haziran 2017, Pazartesi günü, saat 10:30'da, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda gerçekleştirilen Yemin Töreni'nde yaklaşık 730 yeni sağlık personeli yemin etti.

Söz konusu yemin töreni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi Öğrencilerinin muhteşem dans gösterileri ile tören başladı. Gösterinin ardından konuşan DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç, Sağlık Bilimleri Fakültesi hakkında bilgiler vererek sağlık alanında çalışan kişilerin öneminden bahsetti. Fakülte olarak amaçlarının ülkeye ve dünyaya ulusal ve uluslararası bilim dünyasına katkı sağlayabilecek sağlık elemanları yetiştirmek olduğunu dile getiren Prof. Dr. Malkoç, Fakülte adına yeni mezun olacak olan sağlık elemanlarına yeni hayatlarında başarılar diledi.

Üniversite adına konuşan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, DAÜ'nün son yıllarda sağlık eğitiminde yetkin noktalara ulaştığına dikkat çekerek sağlık alanında çalışan kişilerin direk olarak insanla uğraştığını bu nedenle de mesleklerinde hata olmaması gerektiğini aktardı. Prof. Dr. Osam, yeni mezun olacak olan sağlık elemanlarına güvendiğini belirterek meslek hayatları boyunca yapacakları hizmetlerde DAÜ'nün kalitesini taşıyacaklarını belirtti. Prof. Dr. Osam, yemin törenine katılan tüm yeni sağlık elemanlarına meslek yaşamlarında başarılar diledi.

Açılış konuşmalarının ardından sırasıyla Sağlık Bilimleri Fakültesi'nden Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü, Hemşirelik Bölümü, Sağlık Yönetimi Bölümü, Spor Bilimleri Bölümü, Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu'ndan Ağız ve Diş Sağlığı, Anestezi, Diyaliz, Fizyoterapi Teknikerliği, İlk ve Acil Yardım ile Tıbbi Görüntüleme programı öğrencileri bölüm başkanları ve öğretim üyeleri eşliğinde yeminlerini gerçekleştirdiler.

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ YEMİN TÖRENİ BASIN HABERLERİ

HAVADİS GAZETESİ