DAÜ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşe Nur Tunalı 8 Eylül Dünya Fizyoterapistler Günü Mesajı yayınladı

Yayınlanma Tarihi: 10 Eylül 2020, Perşembe

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi, 8 Eylül Dünya Fizyoterapistler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşe Nur Tunalı tarafından kaleme alınan mesajda şu ifadelere yer verildi:

Dünyada ve KKTC'de fizyoterapistler; alanına özgü değerlendirmeleri yapan, bu değerlendirmeler ışığında bireyin fizyoterapi ve rehabilitasyon programını planlayan, uygulayan ve sonuçlarını takip eden bir meslektir. Sadece tedavide değil koruyucu ve önleyici yaklaşımlar ile toplum sağlığına da hizmet vermektedirler. 2020 yılında yaşanılan pandemi sürecinde de fizyoterapistler aktif olarak hastanelerde solunum sorunu yaşayan hastalara rehabilitasyon ve tedavi hizmetleri vermektedirler. Meslektaşlarımız özveri ile diğer sağlık çalışanları gibi gerektiğinde hayatlarını riske atarak topluma hizmet vermektedirler. Bunun yanı sıra, bu süreçte online olarak toplumun bilinçlendirilmesinde, fiziksel aktivite ve egzersiz programlarının planlanıp, uygulamasını gerçekleştirmektedirler.

Hayatlara umut olan, bilgi, emek, sabır ve azimle yaşama yıllar ve anlam katan tüm meslektaşlarımızın 8 Eylül Dünya Fizyoterapistler Günü kutlu olsun.