6 Ekim Dünya Serebral Palsi Farkındalık günü nedeniyle planlanan ''21. YY'da Serebral Palsi'ye Bakış'' adlı çevrimiçi panel başarıyla gerçekleştirildi

6 Ekim Dünya Serebral Palsi Farkındalık günü nedeniyle planlanan
Yayınlanma Tarihi: 11 Ekim 2021, Pazartesi

Doğu Akdeniz Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü çatısı altında 6 Ekim Dünya Serebral Palsi Farkındalık günü nedeniyle planlanan ''21. YY'da Serebral Palsi'ye Bakış'' adlı çevrimiçi panel başarıyla gerçekleştirildi. Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emine Handan Tüzün'ün moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele yoğun katılım oldu. Hacettepe Üniversitesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mintaze Kerem Günel ve okulumuz Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Ünal Değer, Yrd. Doç. Dr. Yasin Yurt ve Yrd. Doç. Dr. Zehra Güçhan Topcu, Serebral Palsi'de bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştılar. Serebral Palsi değerlendirme ve tedavisinde multidisipliner yaklaşım ve bütüncül tedavinin öneminden bahseden değerli öğretim üyeleri ayrıca pediatri alanında çalışan fizyoterapistlere ve öğrencilerimize de güncel gelişmeler ile ilgili paylaşımlarda bulundular. Serebral Palsi'li bireylerin eğitim, sağlık ve sosyal haklarının iyileştirilmene yönelik dilek ve temennilerde bulunan Prof. Dr. Mehtap Malkoç günün anlam ve önemine değinerek paneli sonlandırdı.