"TÜBA-Mikrobiyota ve İnsan Sağlığı Sempozyumu" The Green Park Hotel Ankara
Yayınlanma Tarihi: 24 Nisan 2017, Pazartesi

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA)-Gıda Beslenme Grubu'nun düzenlediği ve 10 Nisan Pazartesi günü "TÜBA-Mikrobiyota ve İnsan Sağlığı Sempozyumu" The Green Park Hotel Ankara'da gerçekleştirildi. Sempozyum; TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Akademi Konsey Üyesi ve Türkiye Sağlık Enstitüleri (TÜSEB) Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Akademi Asli Üyesi ve TÜBA-Gıda Beslenme Çalışma Grubu Yürütücüsü Prof. Dr. Kazım Şahin'in açılış konuşmalarıyla başladı. Sempozyumda, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı, Prof Dr Halit Tanju Besler "adipoz doku, obezite ve mikrobiyota ilişkisi" isimli bir konuşma yapmış ve Sempozyumun 5. Oturumunun oturum başkanları arasında yer almıştır. Sempozyumda önümüzdeki yıllarda bazı hastalıkların tanı ve tedavisinde önemli rol oynayacağı düşünülen ve yeni hastalık belirteçlerinin belirlenmesinde yardımcı olması beklenen "mikrobiyotanın" detaylı irdelendiği sempozyuma yaklaşık 300 dinleyici katılmıştır.