Skip Navigation LinksAnnouncements
Tüm Duyurular

DAÜ 2020-21 Akademik Yılı İçin Online Başvuru ile Öğrenci Alacak

Yayınlanma Tarihi: 4 Mayıs 2020, Pazartesi

Aday öğrenciler Lise Eğitimleri Boyunca Gösterdikleri Başarıya Göre DAÜ Programlarına Yerleştirilecekler

Doğu Akdeniz Üniversitesi, her yıl KKTC uyruklu ve KKTC liselerinden mezun olan TC uyruklu öğrencilerin Doğu Akdeniz Üniversitesi programlarına yerleştirilmesi amacı ile düzenlediği Giriş ve Burs Sınavını, bu yıl yaşanan pandemi sürecini de göz önüne alarak,  yeni bir formata taşıma kararı aldı.

DAÜ – Senatosunun 29 Nisan 2020 tarihinde yaptığı toplantıda aldığı karara göre, öğrenciler bu yıl Doğu Akdeniz Üniversitesi bünyesinde eğitim veren tüm programlara, oluşturulan bir çevrimiçi sistem üzerinden başvurabilecekler ve lise eğitimleri boyunca gösterdikleri başarıları değerlendirilerek tercih edecekleri programlara yerleştirileceklerdir.

2020 – 2021 akademik yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi programlarında  burslu öğrenim görecek öğrenciler de aynı sistem üzerinden ve yine lise  eğitimlerindeki başarıları dikkate alınarak  belirlenecektir.

Öğrenciler DAÜ Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine başvurularını  18  Mayıs – 10 Haziran  2020 tarihleri arasında çevrimiçi ( online ) olarak ücretsiz yapabilecekler. Yerleştirme sonuçları ise 24  Haziran 2020 tarihinde açıklanacak.