​DAÜ "Bilimsel Sağlık" Programında Kas İskelet Sistemi Hastalıkları ele alındı

Yayınlanma Tarihi: 27 Kasım 2017, Pazartesi

DAÜ "BİLİMSEL SAĞLIK" PROGRAMINDA KAS İSKELET SİSTEMİ HASTALIKLARI ELE ALINDI

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç'un moderatörlüğünde gerçekleştirilen "Bilimsel Sağlık" adlı televizyon programına bu hafta DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Görevlisi, Uzman Fizyoterapist Özde Depreli konuk oldu. Söz konusu programda "Mesleki Kas İskelet Sistemi Hastalıkları ve Ergonomi" ele alındı.

Özde Depreli, Mesleki Kas İskelet Sistemi hastalığının iş sırasında kişilerin maruz kaldığı kişisel, fiziksel ya da psiko-sosyal risk faktörleri sonucunda oluşan bir kas iskelet sistemi rahatsızlığı olduğunu açıkladı. Her yaşta ve her meslekte görülebilen mesleki kas iskelet sistemi rahatsızlığının olası iş kaybı yaşatması sebebiyle ekonomik kayba da sebebiyet verebilen bir hastalık olduğunu dile getiren Depreli, hastalığın önlenmesi ve tedavi edilebilmesinin de yine mümkün olduğunu kaydetti.

Söz konusu alanda ergonomi biliminin öne çıktığını dile getiren Depreli, ergonomiyi, insan ile kullandığı donanım ve çalışma ortamı arasındaki ilişkileri bilimsel olarak inceleyerek uygulama alanına aktaran disiplinler arası bir bilim dalı olarak açıkladı. Programın devamında Uzman Fizyoterapist, Öğretim Görevlisi Özde Depreli; mesleki kas iskelet sistemi hastalığının risk faktörleri, bulguları, fizyoterapi yöntemleri ve önlemleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Bilimsel Sağlık adlı programın söz konusu bölümü 22 Kasım 2017 Çarşamba günü, 19.15-20.00 saatleri arasında, BRT-2 kanalında yayınlanacaktır.