1. Ulusal Doğu Akdeniz Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Sempozyumu gerçekleştirildi

Yayınlanma Tarihi: 25 Nisan 2019, Perşembe

(DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü, 1. Ulusal Doğu Akdeniz Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Sempozyumu 26 Nisan Cuma günü, saat 09:00'da, Mustafa Afşin Ersoy Salonu'nda gerçekleştirildi.

Ana temanın "Ortopedik Fizyoterapi ve Rehabilitasyonda Yenilikler" olarak belirlendiği söz konusu sempozyum 3 gün sürecek. Sempozyumun açılışı töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Müzik dinletisinin ardından açılış konuşmaları yapıldı.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi ve sempozyum başkanı Prof. Dr. İnci Yüksel konuşmasında, sempozyumun modern tıpta kullanılan farklı disiplinler arası çalışmaların ortaya konulması ve bilgi paylaşımı açısından önemine vurgu yaptı.

Doğu Akdeniz Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç da konuşmasında fakülte hakkında bilgi vererek, fakülte olarak bugüne kadar gerçekleştirilen sempozyum, konferans ve çalıştaylara değindi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, Üniversitenin eğitim hayatına Mühendislik Fakültesini barındıran bir kurum olarak başladığına ve gelinen aşamada bünyesinde başarılı bir Sağlık Bilimleri Fakültesini de barındırdığına işaret etti. Ayrıca DAÜ'nün başarıları hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Osam, DAÜ'nün Sağlık, Tıp ve Eczacılık Fakülteleri'nin uluslararası niteliklerde araştırmalar sürdürmekte olduklarını da sözlerine ekleyerek, bu tür bilimsel faaliyetlerin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Bülent Atilla tarafından "Ortopedi Fizyoterapi İş Birliği" başlıklı konferans gerçekleştirildi.

Sempozyum, saat 11:00'de Prof. Dr. Halit Pınar ve Prof. Dr. Filiz Can başkanlığında "Ön Çapraz Bağ Yaralanmalarının Tedavisinde Yeni Yaklaşımlar" konulu panel ile devam etti. Panelde; Prof. Dr. Halit Pınar "Ön Çapraz Bağ Rekonstrüksiyonu", Doç. Dr. Aydan Aytar "Ön Çapraz Bağ Yaralanmalarında Önleme ve Propriosepsiyonun Önemi", Prof. Dr. Filiz Can "Ön Çapraz Bağ Yaralanmalarının Rehabilitasyonunda Yenilikler", Prof. Dr. Defne Kaya "Ön Çapraz Bağ Yaralanmaları Sonrası Spora Dönüş" konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.

Etkinlik, saat 14:00'de Prof. Dr. Nihal Ekici Gelecek ve Uzm. Fzt. Şahveren Çakartaş'ın oturum başkanlığında gerçekleştirilerek, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç tarafından "Ortopedik Cerrahi Sonrası Kardiyopulmoner Rehabilitasyon Yaklaşımları" başlıklı sunumun ardından "Ayak Bileği Bağ ve Tendon Yaralanmaları" konulu panel gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Ali Öznur ve Dr. Asım Yürüker başkanlığında gerçekleştirilen oturumda Prof. Dr. Ali Öznur "Değerlendirme ve Cerrahi Yaklaşımlar", Yrd. Doç. Dr. Berkiye Kırmızıgil "Aşil Tendon Yaralanmalarında Konservatif Tedavi", Prof. Dr. Zafer Erden "Ayak Bileği Bağ Yaralanmalarında Fonksiyonel Rehabilitasyon", Yrd. Doç. Dr. Yasin Yurt "Ayak ve Ayak Bileği Ortezleri" konularının ardından sözlü bildiri sunumları ile devam etti.