Sağlık Bilimleri Fakültesi Mezunları 2019-2020 Güz Dönemi Yemin Töreni

Yayınlanma Tarihi: 29 Ocak 2020, Çarşamba

29 ocak 2020 Çarşamba günü Sağlık Bilimleri Fakültesi amfisinde saat 10:00 da gerçekleştirilen yemin törenine DAÜ Akademik İşlerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tanju Halit Besler, Sağlık Bilimleri Fakültesi  Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç, Dekan yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Gülten Sucu Dağ, ve Dekan yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Seray Kabaran, Bölüm başkanları, öğretim görevlileri, araştırma görevlileri, Sağlık Bilimleri Fakültesi mezun adayları ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç'un açılış konuşması ile başlayan yemin töreninde, sözlerine sağlık eğitiminin ne kadar önemli bir sorumluluk olduğunu bilen ve insan hayatına dokunarak yoluna devam eden, Sağlık Bilimleri Fakültesinin 5 Türkçe 3 İngilizce olmak üzere 8 lisans, 8 önlisans, 3 yüksek lisans ve 3 doktora programı ile eğitim hayatını sürdürmekte olduğunu, hedeflerinin ülkemizde sağlık bilimleri alanında daha iyiye ulaşmak olduğunu, bilginin işlenmesi, paylaşılması, bütüncül değerlendirilmesi ve sonuçta toplumsal yarara dönüştürülmesini hizmet edecek sağlık bilimcilerini yetiştirmek olduğunu vurgulayan, Prof. Dr. Mehtap Malkoç Fakültemizin lisans ve lisansüstü eğitimlerinin yanısıra klinik çalışmalar ve bilimsel araştırmalara ulusal ve uluslararası platforumlarda da Sağlık Bilimleri alanında saygın bir kurum olduğunu sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Mehtap Malkoç başta Rektörlük olmak üzere Sağlık Bilimleri Fakültesi hocalarına, idari personeline, halkla ilişkiler birimi personeline ve değerli velilerine teşekkürlerini sundu.

Prof. Dr. Mehtap Malkoç, Meslektaşlarına, Mesleklerinin çok özel olduğunu karşınızdakini anlamanın en iyi yolu kendinizi onun yerine koymanızdır. Empatiyi iyi bilin her türlü iletişimde bunu yapmanın çok doğru bir yol olduğunu,  gerek hastalarınızla gerek öğrencileriniz ile ve arkadaşlarınızla bunun büyük faydasını göreceksiniz dedi. Güler yüzlü olmanın insan ilişkilerinde çok değerli olduğunu sakın unutmayın. Hayat inişli çıkışlı bir yoldur. Önümüze bazı kapılar açılır seviniriz, bazı kapılar kapanır üzülürüz. Başarılarımız da vardır başarısızlıklarımız da bunlardan ders almayı öğrenin dedi. Bunların yeni yanlışlıkları engelleyebileceklerini göreceksiniz. Sözlerini  Victor Hugo'nun iyi olmak kolaydır. Zor ve önemli olan adil olmaktır deyişini hep hayatınızın bir yerinde tutunuz dedi. Sizler sağlık ekibinin bir parçasısınız ve meslektaşlarımızsınız. Sizleri meslektaşım olarak tekrar kutluyorum aramıza hoşgeldiniz diyerek sözlerine son verdi.

Yemin Töreni her bölümün kendi mesleki yeminlerini, hocaları eşliğinde okuması ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.