Dekanın aday öğrencilere mesajı

Yayınlanma Tarihi: 28 Ağustos 2020, Cuma

Sevgili aday öğrencimiz,

Öncelikle Üniversitemiz ve Fakültemizi tercih ederek sağlık profesyoneli olmak için attığınız bu adım için sizi gönülden kutlarım. Hoşgeldiniz!

Dünya sıralamalarına giren Kuzey Kıbrıs 'ın tek, Türkiye'nin de sayılı üniversitelerinden biri olan Doğu Akdeniz Üniversite'nin öğrencisi ve mensubu olmak, duyulan bu heyecan ve mutluluğun ne kadar haklı bir gururla bütünleştiğini belirtmek isterim.

Sizilerin de bildiği gibi COVİD-19 salgını nedeniyle bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde Sağlık ve donanımlı Sağlık Profesyonellerine olan talep artmış ve bunun  önemi bir kez daha açıkça anlaşılmıştır.

Fakültemizin en büyük amacı, Öğrencilerimizi, akademik veya çalışma hayatlarında yaratıcı düşünce gücüne sahip, etik değerlere önem veren,topluma karşı sorumluluk bilinci taşıyan, paylaşımcı, çok yönlü düşünebilen, sürekli öğrenmeyi prensip edinmiş, araştırmacı, üretken, yeniliklere açık, multidisipliner çalışmalarda etkin rol alan profesyonel meslek adamı olarak yetiştirmektir. Bu bağlamda fakültemizdeki her bölümde ,teorik ve kuramsal bilgi yanında uygulama vaka deneyimlerinin de bir o kadar önem taşıdığının bilinciyle sizler için yeni uygulama alanları yaratmak adına hareket ediyoruz. Hedefimiz ; Ülkemizde ve Uluslararası platformda Üniversitemizi temsil edecek nitelikli sağlık profesyonelleri yetiştirmenin yanında, fakülte-toplum işbirliğini sağlamada öncü, toplumun yaşam kalitesinin ve sağlık standartlarını yükseltmenin önemini benimsemiş, küresel değerlere saygılı bir fakülte olmaktır.

Fakültemiz bünyesinde yeralan bölüm  başkanlıkları ve program koordinatörlüklerinde herbir öğrencimiz için  öğretim elemanları arasından seçilen  bir  danışman görevlendirilmektedir. Akademik süreçlerin yanında kişisel ve sosyal konularda destek ihtiyacı duyduğunuzda bizlere aşağıdaki iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz.

Detaylı bilgi için web sayfamızı ziyaret ediniz.

Özellikle bu dönemde ve her zaman yanınızda olduğumuzu unutmayın.

Sevgilerimle

Prof.Dr.Mehtap Malkoç