DAÜ Beslenme ve Diyetetik Bölümü Lisans Programı Sabak Tarafından Akredite Edildi

Yayınlanma Tarihi: 27 Mayıs 2022, Cuma

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü Lisans Programı, Sağlık Bilimleri Eğitim Programları Akreditasyon Kurulu (SABAK) tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, 8 Mart 2022 - 30 Eylül 2027 tarihleri arasında 5 yıllık akreditasyon almaya hak kazandı. 23 Mayıs 2022 tarihinde, saat 13:30’da, DAÜ Senato Odası’nda gerçekleştirilen tören ile akreditasyon belgesi DAÜ’ye teslim edildi.

SABAK, farklı disiplinlerdeki sağlık bilimleri eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak Türkiye’de sağlık bilimleri eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunan bağımsız bir dernek olarak faaliyet gösteriyor. SABAK, söz konusu değerlendirmeyi 9 değerlendirme ölçütüne göre yapıyor. Bu ölçütler; “Eğitim Programı”, “Program Çıktıları”, “Öğrenciler”, “Öğretim Elemanları”, “Altyapı”, “Yönetim Yapısı”, “Kurum Desteği ve Maddi Kaynaklar”, “Sürekli Yenileme ve Gelişim”, “Disipline Özgü Ölçütler” olarak sıralanıyor.

Prof. Dr. Mehtap Malkoç

Tören öncesinde konuşan DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç, büyük bir gurur içinde olduklarını belirterek, Fakültenin açıldığı günden itibaren her geçen gün kendini geliştirmeye devam ettiğini ifade etti. Akreditasyonun alınmasında emeği geçenlere teşekkürlerini ileten Prof. Dr. Malkoç, akreditasyonun hayırlı olmasını temenni etti.

Prof. Dr. Maviş Emel Ulak Kayıkçı

SABAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Maviş Emel Ulak Kayıkçı gerçekleştirdiği konuşmasında Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü Lisans Programı’nın 5 yıllığına akredite olduğunu belirterek, emeği geçen herkesi tebrik etti. SABAK hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Kayıkçı, konuşmasının ardından akreditasyon belgesini Prof. Dr. Hocanın’a teslim etti.

Prof. Dr. Aykut Hocanın

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın ise, SABAK akreditasyon sürecinde emeği geçenleri tebrik ederek, kalite sürecinin zor ve bitmeyen bir döngü olduğunun altını çizdi. DAÜ’nün tüm fakülte ve bölümlerinde kalitenin hedef olarak belirlendiğini belirten Prof. Dr. Hocanın, bu bağlamda gerekli tüm çalışmaların yapıldığını ve sağlık alanında olmak üzere hemen hemen tüm fakültelerdeki bölümlerin akredite olduğunu, olmayanlar için de çalışmaların yapıldığını vurguladı. Akreditasyon çalışmalarının hiç bitmeyeceğini ve her zaman devam edeceğini bildiren Prof. Dr. Hocanın, kaliteye doğru yürüyüşün artarak devam edeceğinin altını çizdi.

SABAK akreditasyon belgesi

Açılış konuşmalarının ardından SABAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kayıkçı tarafından DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın’a SABAK akreditasyon belgesi takdim edildi. Prof. Dr. Hocanın, Prof. Dr. Kayıkçı’ya DAÜ logolu hediye takdiminde bulundu. Öte yandan Prof. Dr. Hocanın, emeklerinden dolayı Prof. Dr. Malkoç’a da DAÜ logolu hediye takdim etti. Tören, akreditasyon çalışmalarına destek veren akademik ve yönetsel personele teşekkür belgelerinin ve DAÜ’ye özgü hediyelerin takdim edilmesinin ardından sona erdi.