×

Personel Detayı

Doç. Dr. CEREN GEZER

Doç. Dr. CEREN GEZER

Görev: Öğretim Üyesi
Bölüm: Beslenme ve Diyetetik
Ofis: SBF 121
Tel: +90 392 630 3003
E-Posta: ceren.gezer@emu.edu.tr

İndir "CV (PDF)"

Eğitim

Eğitim

201 - 2014

PHD

UNIVERSITE, BESLENME VE DİYETETİK, YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ (KKTC-LEFKOŞA)

2009 - 2011

MS

UNIVERSITE, MEDİCAL NUTRİTİON THERAPY, YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ (KKTC-LEFKOŞA)

2005 - 2009

BS

UNIVERSITE, BESLENME VE DEYETETİK BÖLÜMÜ, HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)

Yayınlar

Yayınlar

SCI- Expanded

International Indexes

TR Index (ULAKBİM)

Konferanslar

Konferanslar

  • 1. Hormesis kavramı çerçevesinden polifenoller ve uzun yaşam
  • Goji berry (Lucium barbarum) and neuronal aging
  • Anti-inflamatuvar besinler: Yaşlanmayı yavaşlatan doğal güçler
  • Does body mass index for age affect food addiction in adolescents ?
  • Adölesan Sporcularda Antropometrik Ölçüm ve Beslenme Bilgi Düzeyi Değerlendirmesi
  • Inflammageing: Anti-Inflammatory Diet and Foods
  • Postmenopozal Dönemdeki Preobez Sedanter Kadınlarda Klinik Pilates Egzersizleri ve Beslenme Eğitiminin Akdeniz Diyetine Uyum, Fiziksel Parametreler ve Ağrı Üzerine Etkisi
  • Yaşlanma Sürecinde Hormesis Kavramı ve Besinsel Hormetinler
  • The evaluation of avocado/avocado oil consumption and avocado/avocado oil knowledge levels of adult individuals
  • The Importance and Benefits of Accreditation for Nutrition and Dietetics Bachelor Program: An Island Example
  • Mediterranean Diet in Ageing and Longevity
  • Evaluation of the relationship of sleep quality with hedonic hunger and obesity in adult individuals
  • Alfa lipoik asidin diyabet komplikasyonları üzerine etkisi
  • The Characteristics of Department of Nutrition and Dietetics’ Postgraduate Dissertations
  • Kadın bireylerin kendi diyetlerine ilişkin tutumlarının ortoreksiya nervoza ve yeme davranış bozukluğu riski ile ilişkisi
  • The characteristics of journals quoting the publications of Department of Nutrition and Dietetics academıc staff between 2017-2021
  • The characteristics of Department of Nutrition and Dietetics academic staff’s publications which are cited between 2017-2021
  • The evaluation of nutritional assessment methods used in postgraduate dissertations on Nutrition and Dietetics between 2010-2016 in North Cyprus
  • A content analysis study: Characteristics of postgraduate dissertations in Nutrition and Dietetics in North Cyprus between 2010-2016
  • Diet and life quality of female students studying at Health Sciences Faculty: Comparison of departments
  • Gazimağusa’da Yaşayan Yaşlı Bireylerin Besin Tüketim Durumlarının Değerlendirilmesi
  • Heavy metal intake with milk and dairy products in Northern Cyprus: Is intake above the daily acceptable intake?
  • Adölesan Bireylerde Obezite ve Yeme Bağımlılığı Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi
  • İnsülin Direnci Gelişiminde Karbonhidratlar
  • Hormetic stress response of dietary phytochemicals in healthy aging
  • Diyetisyen Bakış Açısı ile Obezite ve Mikrobiyota
  • Vücut yağ oranının saptanmasında kullanılan yöntemler ve abdominal obezitenin sağlık üzerine etkileri
  • Obesity prevelance of male football player children: Comparison of two different countries
  • Effects of the artichoke compound cynarin on normal human skin fibroblasts and cervical cancer cells
  • Differences of body images, eating behaviours and attitudes of nutrition and dietetics female students
  • . Determination the disease; risk of adults according to body mass index and waist circumferences
Yönetilen Tezler

Yönetilen Tezler

PHD

  • İLKNUR KAKICI (2026). Sağlıklı Bireylerde Goji Berry (Lycium Barbarum) Tüketiminin Bazı Kardiyometabolik Risk Faktörleri ve Uyku Kalitesi Üzerine Etkisinin Değerlendirilmesi.[PhD Thesis ,Eastern Mediterranian University].
  • FULYA TAŞ FİDAN (2026). Üniversite Öğrencilerinde Kronotipe Göre Hedonik Açlık, Aşırı Besin İsteği, Bilişsel Performans ve Beslenme Durumunun Değerlendirilmesi.[PhD Thesis ,Eastern Mediterranian University].
  • NURİYE KAHIR (2025). Gazimağusa Bölgesinde Yaşayan 18-65 Yaş Yetişkin Bireylerin Akdeniz, DASH ve MIND Diyetine Uyumun ve Sağlıkı Besine Ulaşımın Kardiyometabolik Kan Parametreleri ile İlişkisi.[PhD Thesis ,Eastern Mediterranian University].
  • SELİZ BAĞCILAR (2022). Tabak Büyüklüğünün Sağlıklı Kadınların Besin Tüketimi ve Doygunluk Seviyesine Etkisi.[PhD Thesis ,Eastern Mediterranian University].
  • KAMİL DAĞCILAR (2020). Kuzey Kıbrıs'ta Yaşayan Bireylerin Süt, Yoğurt ve Hellim Tüketimi ile Olası Ağır Metal Alımlarının Değerlendirilmesi.[PhD Thesis ,Eastern Mediterranian University].

MS

  • BAŞAK İKTÜ (2023). Yetişkin Bireylerde Avokado Tüketimi ile Beslenme Bilgi Düzeyleri ve Kardiyovasküler Risk Faktörleri Bilgi Düzeyleri Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi.[Master Thesis ,Eastern Mediterranian University].
  • İLAYDA AYDIN (2022). Yeni Besin Korkusunun Kuşaklar Arası Dağılımının ve Beslenmeye Etkilerinin İncelenmesi.[Master Thesis ,Eastern Mediterranian University]. (co-supervised)
  • KÜBRA KÜÇÜKYILMAZ (2021). Sağlıklı Bireylerde Bitter Çikolata Tüketiminin Kan Basıncı ve Kan Parametrelerine Etkisinin Değerlendirilmesi.[Master Thesis ,Eastern Mediterranian University]. (co-supervised)
  • AYBÜKE İMİK (2021). Sağlıklı Erkek Ratlarda Buğday Gluteni ve Mısır Gluteninin Bağırsak Histopatolojisi ve Otoimmün Parametrelerine Etkisi.[Master Thesis ,Eastern Mediterranian University].
  • NİHAL DEMİR (2021). Malatya İlinde Yaşayan 19-50 Yaş Grubu Kadınların Premenstruel Sendrom, Aşırı Besin İsteği ve Beslenme Durumlarının Değerlendirilmesi.[Master Thesis ,Eastern Mediterranian University].
  • SEÇİL İŞKAN YENİ (2021). Menopoz Dönemindeki Kadınların Beslenme Durumu, Yaşam ve Uyku Kalitesinin Değerlendirilmesi.[Master Thesis ,Eastern Mediterranian University]. (co-supervised)
  • BÜŞRA NUR GÜNGÖR (2021). Balıkesir Karesi İlçesinde Yaşayan 20-64 Yaş Arası Yetişkin Bireylerde Beslenme Bilgi Düzeyi, Duygusal Yeme ve Depresyon İlişkisinin Değerlendirilmesi.[Master Thesis ,Eastern Mediterranian University].
  • FULYA TAŞ (2020). Üniversite Öğrencilerinde Besin Alımı ile Haz Duygusuna Bağlı Açlık Arasındaki İlişkiye Yönelik Bir Çalışma.[Master Thesis ,Eastern Mediterranian University].
  • ECEM FİDAN (2020). Gazimağusa ve İskele Bölgesinde Yaşayan Menopoz Dönemindeki Kadınların Yeme Davranışları ve Yaşam Kalitelerinin Değerlendirilmesi.[Master Thesis ,Eastern Mediterranian University].
  • EMİNE BÜŞRA ÜMİT (2019). Gaziantep Nizip İlçesi’nde Menopoz Dönemindeki Kadınların Diyet ve Yaşam Kalitelerinin Değerlendirilmesi.[Master Thesis ,Eastern Mediterranian University].
  • İZLEM BAHRİYELİ (2019). Gebe Kadınların Aşırı Besin İsteği ve Beslenme Alışkanlıklarının Değerlendirilmesi.[Master Thesis ,Eastern Mediterranian University].
  • MELİS TARHAN (2019). Doğu Akdeniz Üniversitesi Öğrencilerinin Beslenme Bilgi Düzeyi ve Ortoreksiya Nervoza Riskinin Değerlendirilmesi.[Master Thesis ,Eastern Mediterranian University].
  • HASİNE FELEK (2018). Profesyonel Dans Eğitimi Alan Öğrencilerin Yeme Davranışı, Beden Algıları ve Diyet Kalitelerinin Değerlendirilmesi.[Master Thesis ,Eastern Mediterranian University].
  • NEZİHE ŞENGÜN (2018). Antik Çağ’da Akdeniz ve Kıbrıs’taki Beslenme ve Mutfak Kültürü.[Master Thesis ,Eastern Mediterranian University].
  • EFSANE TÜRKDOĞAN (2018). KKTC İskele Belediyesi’nde Yaşlı Bakım Hizmetine Kayıtlı 65 Yaş ve Üstü Yaşlı Bireylerin Beslenme Durumunun ve Diyet Kalitesinin Değerlendirilmesi.[Master Thesis ,Eastern Mediterranian University].
  • GÜLHAN ŞENGÖR (2018). Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde Öğrenim Gören Öğrencilerin Yeme Bağımlılığı, Yeme Davranışı ve Beslenme Durumunun Değerlendirilmesi.[Master Thesis ,Eastern Mediterranian University].
  • ŞENGÜL AKKARTAL (2018). Gazimağusa’da Yaşayan 18-64 Yaş Bireylerin Beslenme Bilgi Düzeyleri ve Diyet Kalitelerinin Değerlendirilmesi.[Master Thesis ,Eastern Mediterranian University].
  • ZEYNEP DEMİR (2018). Afyonkarahisar İl Merkezinde Yaşayan 18 Yaş ve Üzeri Kadınların Diyet Posasıyla İlgili Bilgi Düzeylerinin ve Posa Alım Miktarlarının Belirlenmesi.[Master Thesis ,Eastern Mediterranian University].
  • DENİZ ULUSAN (2017). Tip 2 Diyabetli Bireylerin Sağlıklı Yaşam Biçimi Davranışları, Yaşam Kalitesi, Hastalık Bilgi Düzeyi ve İlgili Biyokimyasal Parametrelerin Değerlendirilmesi.[Master Thesis ,Eastern Mediterranian University].
  • ECEM OCAK (2017). Hatay"ın iskenderun ilçesi Halk Eğitim Merkezi Kurslarına Katılan Yetişkin Kadınların Osteoporoz Bilgi Düzeyi, Osteoporoz Öz Etkililik-Yeterlilik ve Beslenme Alışkanlıklarının Değerlendirilmesi.[Master Thesis ,Eastern Mediterranian University].
  • CEYDA DURMAZ (2017). Doğu Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde Öğrenim Gören Kadın Öğrencilerin Sağlıklı Beslenme Takıntıları, Yeme Tutum Davranışları ile Diyet Kaliteleri ve Yaşam Kalitelerinin Değerlendirilmesi.[Master Thesis ,Eastern Mediterranian University].
  • UĞUR BAKIREZEN (2016). Doğu Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde Öğrenim Gören Öğrencilerin Beslenme Durumları ve Yaşam Kalitelerinin Değerlendirilmesi.[Master Thesis ,Eastern Mediterranian University].
  • MEHMET MURAT BAKIREZEN (2016). Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde Öğrenim Gören Öğrencilerin Sağlıklı Yaşam Biçimi Davranışları ve Tip 2 Diyabet Riskinin Belirlenmesi.[Master Thesis ,Eastern Mediterranian University].
  • ÖYKÜ MİRAY ARSLAN (Ongoing). [Master Thesis ,Eastern Mediterranian University].
Kitaplar

Kitaplar

  • Gezer Ceren(2024). Anti-obesity effects of anti-inflammatory polyphenols. Shamim I. Ahmad(Ed.),Obesity Clinical, Surgical and Practical GuideSpringer Nature
  • Elmas C;Gezer C(2024). Anti-obesity Effects of Capsaicin via Gut Microbiota. Mallappa Kumara Swamy, Ajay Kumar(Ed.),Capsaicinoids From Natural Sources to Biosynthesis and Their Clinical ApplicationsSpringer Nature
  • Gezer C;Okburan G(2022). Prebiotic dietary fibers for weight management. Viduranga Waisundara(Ed.),Dietary FibersInTechOpen
  • Gezer C(2021). Anti-inflammatory foods in ageing and longevity. Suresh I.S. Rattan and Gurcharan Kaur(Ed.),Nutrition, Food And Diet in Health and Longevity. Healthy Ageing and Longevity Series Springer
  • Okburan G;Gezer C(2021). Carbohydrates as nutritional components for health and longevity. Suresh I.S. Rattan and Gurcharan Kaur(Ed.),Nutrition, Food And Diet in Health and Longevity. Healthy Ageing and Longevity SeriesSpringer
  • Gezer C;Şengün N;Yalvaç M(2021). Kıbrıs’ta Antik Çağ Döneminde Beslenme ve Mutfak Kültürü. Rukiye Kilili, Tuğrul Günay(Ed.),Kuzey Kıbrıs’ta Güncel Araştırma KonularıGazi Kitabevi
  • Gezer C(2020). İnsülin Direnci Gelişiminde Karbonhidratlar. Zeynep Oşar Siva(Ed.),Türk Diyabet Yıllığı 2019-2020Clinart Stratejik Araştırmalar Sağlık Danışmanlık Organizasyon Yayıncılık
  • Gezer C(2018). Stress response of dietary phytochemicals in a hormetic manner in health and longevity. Fumiaki Uchumi(Ed.),Gene Expression and Regulation in Mammalian CellsInTechOpen
Projeler

Projeler

  • Sağlıklı Bireylerde Goji Berry Tüketiminin Bazı Biyokimyasal Parametreler Üzerine Etkisinin Değerlendirilmesi ,[Eastern Mediterranean University ,BAPC-0D-22-01 (15.05.2022-15.05.2024) ]
  • Gazimağusa Bölgesinde Yaşayan 19-64 Yaş Yetişkin Bireylerin Akdeniz, DASH ve MIND Diyetine Uyum ve Sağlıklı Besine Ulaşımın Kardiyometabolik Kan Parametreleri ile İlişkisi ,[Eastern Mediterranean University ,BAPC-0D-20-01 (01.10.2020-01.10.2022) ]
  • Kuzey Kıbrıs'ta Yaşayan Bireylerin Süt, Yoğurt ve Hellim Tüketimi ile Olası Ağır Metal Alımlarının Değerlendirilmesi  ,[Eastern Mediterranean University ,BAPC-0D-18-04 (01.10.2018-01.06.2019) ]
Ödüller

Ödüller

  • En İyi İkinci Poster Ödülü (2012)
  • En İyi Birinci Sözel Bildiri Ödülü (2023)
  • EMU Research Incentive Award (2023)
  • EMU Research Incentive Award (2022)
  • EMU Research Incentive Award (2021)
  • EMU Research Incentive Award (2020)
  • DAÜ Yayın Başarı Plaket Ödülü (2020)
  • DAÜ Yayın Başarı Plaket Ödülü (2019)
  • DAÜ Yayın Başarı Plaket Ödülü (2017)
  • BESVAK Ayşe Baysal Ödülleri: Prof. Dr. Gülden Köksal Teşvik Ödülü (2012)


DAÜ Web Siteleri