DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin Hızlı Yükselişi

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi
Yayınlanma Tarihi: 10 Ağustos 2014, Pazar

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi  4. yılını tamamlarken  kaliteden ödün vermeden hızlı ve emin adımlarla büyümeye devam ediyor. 2000'e yakın mevcut öğrencisiyle iddialı fakülteler arasındaki yerini alan DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi, bu yıl fakülteyi tercih ederek kayıt hakkı kazanan 1000'i aşkın yeni öğrenci ile 2014-2015 Akademik Yılı'na 3000'in üzerindeki dev kadrosuyla başlayacak. DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Sağlık Hizmetleri Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Hülya Harutoğlu, bu yıl ilk mezunlarını vermenin gururunu taşıdığını, fakültenin başarılı yükselişinin tesadüf olmadığını söyledi ve bu  başarının azmin ve kararlılığın ürünü olduğunu açıkladı.

2014-2015 Akademik Yılı'nda 5 Lisans, 9 Önlisans Programı

Yeni akademik yıla 5 lisans, 9 önlisans olmak üzere toplam 14 programa öğrenci alınarak eğitime başlanacağını söyleyen Prof. Dr. Harutoğlu akademik kadronun, dersliklerin ve laboratuvarların da aynı oranda arttırıldığını, fakülte için yeni bir binanın daha inşa edildiğini ve bu binanın yeni döneme hazır olacağını ifade etti. Prof. Dr. Harutoğlu özellikle Sağlık Kurumlarına ara eleman yetiştiren 2 yıllık önlisans mezunlarına çok ihtiyaç olduğunu bu nedenle de 2 yeni programla daha bu açığı kapatmaya çalışacaklarını söyledi.