Besd101 Beslenme İlkeleri- 1
Bu ders kapsamında beslenme bilimini tanıma, Beslenme ve Diyetetik bölümünün gelişimi ve çalışma alanları ile bilgi sahibi olma ,beslenme ile ilgili temel kavramları öğrenme, besin ögelerinin önemini, tanımını, kimyasal yapısını, kaynaklarını, temel özelliklerini, işlevlerini,sindirimini, emilimini ve metabolizmasını, önerilen günlük alım miktarını öğrenme, besin öğesi ve enerji alımı ile ilgili hesaplamalar yapılmaktadır.
Kredi: ( 2 / 2 / 0 ) 3 Önkoşul: Yok AKTS : 6
Dersin Kısa Adı: Beslenme İlkeleri- 1 Kategorisi: Alan Dersi Eğitim Dili: Türkçe
Besd102 Beslenme İlkeleri- 2
Bu derste besin gruplarının porsiyon miktarları ve her bir porsiyondaki besin öğelerinin miktarının öğrenilmesi ayrıca besin hazırlama ve pişirme esnasında besinlerde oluşan değişikliklerin kavranması ayrıca doğru hazırlama-pişirme tekniklerinin öğrenilmesini sağlamaktır.
Kredi: ( 2 / 2 / 0 ) 3 Önkoşul: Yok AKTS : 6
Dersin Kısa Adı: Beslenme İlkeleri- 2 Kategorisi: Alan Dersi Eğitim Dili: Türkçe
Besd201 Beslenme Biyokimyası-I
Ders kapsamında karbonhidratların, yağların, proteinlerin ve amino asitlerin tanımları ile bunların metabolizmaları, buradaki enzim ve hormonların işlevleri, nükleik asitler ile pürin ve primidin metabolizması. Açlık ve tokluk durumlarında enerji regülasyonu öğretilir.
Kredi: ( 3 / 0 / 0 ) 3 Önkoşul: Yok AKTS : 7
Dersin Kısa Adı: Beslenme Biyokimyası-I Kategorisi: Alan Dersi Eğitim Dili: Türkçe
Besd202 Beslenme Biyokimyası-II
Bu derste suda ve yağda çözünen vitaminler, vitamin benzeri maddeler, mineraller, elektrolitler ve su metabolizması. Vitamin ve minerallerin vücuda alındıktan sonra sindirim, emilim, taşıma, metabolizması ve vücuttan atım basamaklarını, ayrıca vücuttaki fonksiyonlarını inceler. Vitamin ve mineraller ile ilişkili anomaliler ve bunların temelinde yatan metabolizma bozukluklarını incelenir.
Kredi: ( 3 / 0 / 0 ) 3 Önkoşul: Yok AKTS : 7
Dersin Kısa Adı: Beslenme Biyokimyası-II Kategorisi: Alan Dersi Eğitim Dili: Türkçe
Besd203 BESİN KİMYASI VE ANALİZLERİ-I
Bu derste, kolloid sistemler, besinlerin yapısında bulunan makro besin ögeleri ve diğer besin bileşenlerinin fiziksel ve kimyasal özellikleri, enzimlerin yapısı, sınıflandırılması, besinin kalitesini etkileyen fiziksel ve kimyasal reaksiyonları ve besinle ilgili temel analizlerin ilkelerinin kavranması incelenmektedir.
Kredi: ( 3 / 2 / 0 ) 3 Önkoşul: Yok AKTS : 8
Dersin Kısa Adı: Besin Kimyası Ve Analizleri-I Kategorisi: Alan Dersi Eğitim Dili: Türkçe
Besd204 BESİN KİMYASI VE ANALİZLERİ-II
Bu derste, Yumurta ve uygulamaları, süt ve süt ürünleri ve uygulamaları, et ve ürünleri ve uygulamaları, tahıllar ve uygulamaları, sebze ve meyveler, genetik modifiye besinler fonksiyonel besinler; pre-, pro-, sin-biyotikler, çay, kahve, kakao vb. besinlerin bileşimleri, fonksiyonel ve yapısal özellikleri incelenmektedir.
Kredi: ( 3 / 2 / 0 ) 4 Önkoşul: Yok AKTS : 8
Dersin Kısa Adı: Besin Kimyası Ve Analizleri-II Kategorisi: Alan Dersi Eğitim Dili: Türkçe
Besd210 Besin Mikrobiyolojisi
Bu ders; besin kaynaklı hastalıkların epidemiyojisi, besinlerde mikrobiyal üremeye etkileyen faktörler, mikrobiyal bozunma, besin kaynaklı enfeksiyon ve intoksikasyonlara neden olan mikroorganizmalar ve patogenezleri, doğal besin toksinleri, besin hijyeni, sanitasyon ve besin güvenliğine ilişkin temel kavramlar ve besin mikrobiyolojisinde kullanılan tanı tekniklerini içermektedir
Kredi: ( 2 / 2 / 0 ) 3 Önkoşul: Yok AKTS : 6
Dersin Kısa Adı: Besin Mikrobiyolojisi Kategorisi: Alan Dersi Eğitim Dili: Türkçe
Besd212 Sporcu Beslenmesi
Ders kapsamında farklı spor dallarında besin ögesi ihtiyaçlarının değerlendirilmesi, müsabaka öncesi sırası ve sonrası dönemlere özel beslenme önerileri ve menü planlamaları öğretilir.
Kredi: ( 2 / 0 / 0 ) 2 Önkoşul: Yok AKTS : 3
Dersin Kısa Adı: Sporcu Beslenmesi Kategorisi: Alan Dersi Eğitim Dili: Türkçe
Besd301 Ana Çocuk Beslenmesi
Bu ders, gebelik öncesi dönem, gebelik dönemi, emziklilik dönemi, anne sütü, 0-1 yaş döneminde beslenme, tamamlayıcı beslenme, bebek mamaları, okul öncesi dönemde beslenme, okul çağında beslenme, adolesan dönem, obezite ve metabolik sendrom ve tümü ile ilişkili pratik çözümleri kapsamaktadır.
Kredi: ( 2 / 2 / 0 ) 3 Önkoşul: Yok AKTS : 6
Dersin Kısa Adı: Ana Çocuk Beslenmesi Kategorisi: Alan Dersi Eğitim Dili: Türkçe
Besd302 Çocuk Hastalıklarında Beslenme
Bu ders, Prematüre Bebekler, gastroenteritler, emilim bozuklukları, malnutrisyoni sinir sistemi, böbrek hastalıkları, enfeksiyon hastalıkları, doğumsal metabolik bozukluklar, tip 1 ve gestasyonel diyabet, enteral parenteral beslenme konularında beslenme tedavisi ilkelerini ve uygun tedavinin planlanmasının öğretilmesini içerir.
Kredi: ( 2 / 2 / 0 ) 3 Önkoşul: Yok AKTS : 6
Dersin Kısa Adı: Çocuk Hastalıklarında Beslenme Kategorisi: Alan Dersi Eğitim Dili: Türkçe
Besd303 Beslenme Durumunun Saptanması
Bu ders kapsamında, bireyin ve toplumun beslenme durumunun saptanmasında kullanılan yöntem ve teknikler ( klinik, antropometrik, biyokimyasal, biyofizik, besin tüketim araştırmaları ekolojik etmenler, mortalite ve morbidite istatistikleri) irdelenmektedir.
Kredi: ( 1 / 2 / 0 ) 2 Önkoşul: Yok AKTS : 4
Dersin Kısa Adı: Beslenme Durumunun Saptanması Kategorisi: Alan Dersi Eğitim Dili: Türkçe
Besd304 Beslenme Sorunları ve Epidemiyolojisi
Toplumda görülen beslenme sorunlarının tanımlanması, hastalıkların önlenmesinde ve etiyolojisinde beslenme ve diyet ilişkisinin irdelenmesi, özel toplum gruplarında sağlığın korunması ve geliştirilmesi için besin ve beslenme plan ve politikalarının oluşturulması. (Örn. Okul çocukları, yetişkinler için beslenme rehberinin hazırlanması)
Kredi: ( 1 / 2 / 0 ) 2 Önkoşul: Yok AKTS : 5
Dersin Kısa Adı: Beslenme Sorunları ve Epidemiyolojisi Kategorisi: Alan Dersi Eğitim Dili: Türkçe
Besd305 Toplu Beslenme Sistemleri-I
Ders kapsamında toplu beslenme sistemleri sınıflaması, sistem akışı, üretim tipleri, yönetim ve organizasyon ilkeleri, insan kaynakları yönetimi, mutfak planlama ve araç-gereçler, çeşitli gruplara yönelik menü planlama, ürün seçimi, kontrolü ve depolama ilkeleri, standart yemek tarifeleri, atık yönetimi ve maliyet çalışmalarına ilişkin genel bilgileri öğretilmektedir.
Kredi: ( 3 / 0 / 0 ) 3 Önkoşul: Yok AKTS : 5
Dersin Kısa Adı: Toplu Beslenme Sistemleri-I Kategorisi: Alan Dersi Eğitim Dili: Türkçe
Besd306 Toplu Beslenme Sistemleri-II
Ders kapsamında Toplu beslenme sistemlerinde hazırlama-pişirme teknikleri ve uygulamaları, pişirme ile oluşabilecek besin karsinojenleri ve önleme yolları; otel, restorant... v.b kuruluşlarda servis ilkeleri ve yöntemleri; Toplu beslenme sistemlerinde hijyen-sanitasyon-HACCP ve Besin Güvenliği uygulamaları; Toplu Beslenme Sistemlerinde kullanılan kontrol dökümanları; hastalıklara ve çeşitli gruplara yönelik yeni tarifeler geliştirme uygulamaları hakkında bilgi verilmektedir.
Kredi: ( 3 / 0 / 0 ) 3 Önkoşul: Yok AKTS : 5
Dersin Kısa Adı: Toplu Beslenme Sistemleri-II Kategorisi: Alan Dersi Eğitim Dili: Türkçe
Besd307 Hastalıklarda Tıbbi Beslenme Tedavisi-I
Bu ders, tıbbi beslenme tedavisi aşamaları, obezite, zayıflık ve yeme bozuklukları, diabetes mellitus, metabolik sendrom, reaktif hipoglisemi, koroner kalp hastalıkları ve hipertansiyon, gastrointestinal sistem hastalıkları ve enteral-parenteral beslenmeyi kapsamaktadır.
Kredi: ( 3 / 2 / 0 ) 4 Önkoşul: Yok AKTS : 7
Dersin Kısa Adı: Hastalıklarda Tıbbi Beslenme Tedavisi-I Kategorisi: Alan Dersi Eğitim Dili: Türkçe
Besd308 Hastalıklarda Tıbbi Beslenme Tedavisi-II
Bu ders, hareket sistemi hastalıkları, kanser, kemik iliği transplantasyonu, karaciğer hastalıkları, safra kesesi - pankreas hastalıkları, böbrek hastalıkları, enfeksiyon, AİDS, yanık, metabolik stress, Cushing's sendromu, Addison's hastalığı, ,nörolojik ve psikiyatrik hastalıklar, solunum sistemi hastalıkları, besin allerjilerinin tanımı, nedenleri, komplikasyonları ve tıbbi beslenme tedavileri, Test diyetleri ve ilaç etkileşimleri, ameliyat öncesi ve sonrası beslenmeyi kapsamaktadır.
Kredi: ( 3 / 2 / 0 ) 4 Önkoşul: Yok AKTS : 7
Dersin Kısa Adı: Hastalıklarda Tıbbi Beslenme Tedavisi-II Kategorisi: Alan Dersi Eğitim Dili: Türkçe
Besd310 Besin Kontrolü ve Yasal Düzenlemeler
Bu ders; Besinle ilgili yasal düzenlemeler ve yaptırımlar, besin güvenliğini bozan etmenler; besin katkı maddeleri, pestisidler, metalik bulaşmalar, plastik monomerleri ve deterjanları içermektedir.
Kredi: ( 2 / 0 / 0 ) 2 Önkoşul: Yok AKTS : 4
Dersin Kısa Adı: Besin Kontrolü ve Yasal Düzenlemeler Kategorisi: Alan Dersi Eğitim Dili: Türkçe
Besd316 Klinik Alan Yaz Uygulaması
Ders kapsamında, beslenme ve diyetetik biliminin teorik bilgilerini farklı alanlarda uygulamak, çeşitli hastalıkları ve bu hastalıklarla ilişkili pratik bilgileri kazanmak, bireylere, hasta ve yakınlarına beslenme konusunda eğitim vermek, bireyin beslenme durumunu ve antropometrik ölçümlerini değerlendirmek ve bireysel gereksinimlerinin belirlenmesini kapsamaktadır.
Kredi: ( 6 / 6 / 0 ) 0 Önkoşul: Yok AKTS : 1
Dersin Kısa Adı: Klinik Alan Yaz Uygulaması Kategorisi: Alan Dersi Eğitim Dili: Türkçe
Besd401 Klinik Beslenme Uygulaması-I
Ders kapsamında, yetişkin bireylerde akut ve kronik hastalıklarda, cerrahi öncesi ve sonrası durumlarda, yoğun bakımda ve metabolik stres durumunda tıbbi beslenme tedavisi uygulamaları öğretilmektedir.
Kredi: ( 3 / 9 / 0 ) 4 Önkoşul: BESD kodlu tüm zorunlu derslerin alınması AKTS : 8
Dersin Kısa Adı: Klinik Beslenme Uygulaması-I Kategorisi: Alan Dersi Eğitim Dili: Türkçe
Besd402 Klinik Beslenme Uygulaması- II
Ders, gebe, emzikli kadınlar, 0-1 yaş bebekler, okul öncesi dönem, okul çağı ve adölesan dönem, prematüre bebekler, gastroenteritler, emilim bozuklukları, malnütrisyon, sinir sistemi, böbrek hastalıkları, enfeksiyon hastalıkları, doğumsal metabolik bozukluklar, tip 1 ve gestasyonel diyabet, enteral parenteral beslenme konularında beslenme tedavisi ilkelerini ve uygun tedavinin planlanmasının öğretilmesini içerir.
Kredi: ( 3 / 9 / 0 ) 4 Önkoşul: BESD kodlu tüm zorunlu derslerin alınması AKTS : 8
Dersin Kısa Adı: Klinik Beslenme Uygulaması-II Kategorisi: Alan Dersi Eğitim Dili: Türkçe
Besd403 TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ UYGULAMASI
Ders içeriği kapsamında kişisel hijyen, hastalıklara göre beslenme, personel eğitimi, kreş, yaşlı bakım evi, otel menüleri, özel davet menüleri, diyabet veya spor kampları gibi farklı menü örnekleri irdelenir. Öğrencilere güncel konuları ele alan farklı makale konuları verilerek sunum hazırlamaları istenir ve sunumlar sınıf içerisinde yapılıp, tartışılır. Bunların yanında öğrencilerin farklı konularda bilgi sahibi olabilmeleri için ders kapsamında kendi alanlarında uzman olan konuklar çağırılarak sunumlar düzenlenir.
Kredi: ( 3 / 9 / 0 ) 4
Önkoşul: BESD kodlu tüm zorunlu dersler alınmadan bu staj alınamaz. AKTS : 8
Dersin Kısa Adı: TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ UYGULAMASI Kategorisi: Alan Dersi Eğitim Dili: Türkçe
Besd404 Toplu Beslenme Sistemleri Uygulaması II
Bu ders, beslenme ve diyetetik alanında elde edilen teorik bilgileri farklı çalışma alanlarında uygulamak, eğitim becerisi kazanmak, gözlemlerini tartışma, raporlama ve öneri getirme konusunda bilgi ve beceri kazanılmasını içermektedir.
Kredi: ( 3 / 9 / 0 ) 4
Önkoşul: BESD kodlu tüm zorunlu dersler alınmadan bu staj alınamaz. AKTS : 8
Dersin Kısa Adı: (Elektif Staj) Kategorisi: Alan Dersi Eğitim Dili: Türkçe
Besd405 MEZUNİYET PROJESİ-I
Bu ders; Araştırma hipotezi oluşturma, bilimsel veri tabanlarını kullanarak literatür araştırması yapma, araştırma şeklini belirleme, istatistiksel yöntemleri uygulama, elde edilen verileri literatür bilgileri doğrultusunda yorumlama ve rapor halinde sunma süreçlerini içerir.
Kredi: ( 2 / 0 / 0 ) 2 Önkoşul: Yok AKTS : 3
Dersin Kısa Adı: MEZUNİYET PROJESİ-I Kategorisi: Alan Dersi Eğitim Dili: Türkçe
Besd406 MEZUNİYET PROJESİ-II
Bu derste, giriş bölümünün geliştirilmesi, veri toplamanın tamamlanması, metodun yazılması, verilerin analiz edilmesi, tabloların hazırlanması ve yorumlanması, tartışmanın, sonuç, öneriler ve kaynakça yazılmaktadır.
Kredi: ( 2 / 0 / 0 ) 2 Önkoşul: BESD405 AKTS : 3
Dersin Kısa Adı: MEZUNİYET PROJESİ-II Kategorisi: Alan Dersi Eğitim Dili: Türkçe
Besd407 Seminer-I
Ders kapsamında, besin, beslenme ve diyetetik ile ilintili güncel konularda yapılmış araştırmaların seminer sorumlusu öğretim elemanı ile birlikte seçilen bir konuda literatür taranarak incelenmesi ve sunuma hazırlanması yapılmaktadır.
Kredi: ( 2 / 0 / 0 ) 2 Önkoşul: Yok AKTS : 3
Dersin Kısa Adı: Seminer-I Kategorisi: Alan Dersi Eğitim Dili: Türkçe
Besd408 Seminer-II
Ders kapsamında, besin, beslenme ve diyetetik ile ilintili güncel konularda yapılmış araştırmaların seminer sorumlusu öğretim elemanı ile birlikte seçilen bir konuda literatür taranarak incelenmesi ve sunuma hazırlanması yapılmaktadır.
Kredi: ( 2 / 0 / 0 ) 2 Önkoşul: Yok AKTS : 3
Dersin Kısa Adı: Seminer-II Kategorisi: Alan Dersi Eğitim Dili: Türkçe
Besd424 Beslenme Eğitimi
Ders kapsamında, eğitim tanımı ve prensipleri, eğitim yöntem ve araçları, eğitim yaparken iletişim teknikleri, yetişkin ve çocuk eğitiminin temel özellikleri, davranış değiştirme tedavisi temel ilke ve uygulamaları, eğitim materyalleri hazırlama, anlatım, eğitim modeli örnekleri demonstrasyonu, öğrencilerin eğitim araçları ve modülü hazırlamaları ve sunmaları yapılmaktadır.
Kredi: ( 1 / 1 / 0 ) 2 AKTS : 4
Önkoşul: BESD101 ve BESD102 almış olması, BESD307 alıyor olmalı
Dersin Kısa Adı: Beslenme Eğitimi Kategorisi: Alan Dersi Eğitim Dili: Türkçe
Besd444 Enteral-Parenteral Beslenme Uygulamaları
Bu ders, malnütrisyonun tanımı, tipleri, beslenme durumunun değerlendirilmesinde kullanılan yöntemler, enteral ve parenteral beslenme ilkeleri, çeşitli hastalıklarda uygulanması, metabolizmadaki değişiklikler, enerji ve besin öğeleri gereksinmeleri, tedavide kullanılan ürünler, bileşimleri ve beslenme ekibinde diyetisyenin yetki ve sorumlulukları ile pratik uygulamaların ve güncel bilgilerin öğretilmesi amaçlanmaktadır.
Kredi: ( 1 / 1 / 0 ) 2 AKTS : 4
Önkoşul: BESD307 dersini almış olmak
Dersin Kısa Adı: Enteral-Parenteral Beslenme Uygulamaları Kategorisi: Alan Dersi Eğitim Dili: Türkçe
FZTR110 Genel Mikrobiyoloji
Bu ders; Mikrobiyolojiye giriş, bakteri hücresi ve metabolizması, konak-parazit ilişkisi, temel immun yanıt mekanizmaları, aşılar ve antimikrobiyal ilaç mekanizmaları, insan sağlığı için önemli olan bakteriler ve yaptığı hastalıklar, virüsler, parazitler ve mantarların genel özellikleri ve yaptığı hastalıklar, hastahane enfeksiyonları ayrıca mikrobiyoloji laboratuvarında temel uygulamalar ve sterilizasyon-dezenfeksiyon konularını içermektedir
Kredi: ( 2 / 2 / 0 ) 3 Önkoşul: Yok AKTS : 7
Dersin Kısa Adı: Genel Mikrobiyoloji Kategorisi: Alan Dersi Eğitim Dili: Türkçe
FZTR222 Halk Sağlığı
Bu ders; halk sağlığı kavramı, toplumla ilgili epidemiyolojik kavramlar ve salgınlar, çevre sağlığı, bağışıklama, toplumdaki sağlık sorunlarını tanımak, etkileyen çevresel, sosyal ve davranışsal oluşumları kavramak ve koruyucu ilkeler konularını içermektedir.
Kredi: ( 2 / 0 / 0 ) 2 Önkoşul: Yok AKTS : 2
Dersin Kısa Adı: Halk Sağlığı Kategorisi: Alan Dersi Eğitim Dili: Türkçe
FZTR 403 Sağlık Bilimlerinde Araştırma Yöntemleri
Bu ders bilim, araştırma, yöntem ve teknikle ilgili temel kavramlar ve tanımlar, Sağlık bilimlerinde araştırma yöntemleri ile araştırma süreci aşamaları, soru kağıdı hazırlama, raporlama ve kaynak taramasını içermektedir.
Kredi: ( 3 / 0 / 0 ) 3 Önkoşul: Yok AKTS : 4
Dersin Kısa Adı: Sağlık Bilimlerinde Araştırma Yöntemleri Kategorisi: Alan Dersi Eğitim Dili: Türkçe
Diğer akademik birimler tarafından verilen tüm temel dersler
PSYC 111 Psikoloji Bilimi
Bu ders Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencilerine Psikoloji biliminin temel konularını aktarmayı amaçlamaktadır.
Kredi: ( 2 / 0 / 0 ) 3 Önkoşul: Yok AKTS : 6
Dersin Kısa Adı: Psikoloji Bilimi Kategorisi: Alan Dersi Eğitim Dili: Türkçe
Dersi veren Bölüm: Psikoloji
ITEC115 Bilgisayara Giriş
Derste, bilgisayarın temel donanım birimlerinin ve işletim sistemlerinin tanıtılması, internet kullanımı hakkında bilgi verilmesi ve ofis programlarını kullanarak bilgisayarda doküman, elektronik tablo ve sunum hazırlamak için gerekli olan temel bilgi ve beceriler kazandırılmaktadır.
Kredi: ( 2 / 2 / 0 ) 3 Önkoşul: Yok AKTS : 5
Dersin Kısa Adı: Bilgisayara Giriş Kategorisi: Alan Dersi Eğitim Dili: Türkçe
Dersi veren Bölüm: Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri
ENGL171 English 1
Bu ders kapsamında, öğrencilere İngilizceyi hedef dil olarak tanıtmak, öğrencilerin gündelik hayatta kullanılan İngilizceyi kullanmalarını sağlayacak becerileri geliştirmesini sağlamak, dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerini geliştirmek ve öğrencilerin İngilizce'ye hedef dil olarak olumlu tutum geliştirmeleri sağlanmaktadır.
Kredi: ( 3 / 1 / 0 ) 3 Önkoşul: Yok AKTS : 4
Dersin Kısa Adı: English 1 Kategorisi: Alan Dersi Eğitim Dili: İngilizce
Dersi veren Bölüm: Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu
ENGL172 English II
Bu ders kapsamında, öğrencilere İngilizceyi hedef dil olarak tanıtmak, öğrencilerin gündelik hayatta kullanılan İngilizceyi kullanmalarını sağlayacak becerileri geliştirmesini sağlamak, dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerini geliştirmek ve öğrencilerin İngilizce'ye hedef dil olarak olumlu tutum geliştirmeleri sağlanmaktadır.
Kredi: ( 3 / 1 / 0 ) 3 Önkoşul: Yok AKTS : 4
Dersin Kısa Adı: English II Kategorisi: Alan Dersi Eğitim Dili: İngilizce
Dersi veren Bölüm: Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu
FZTR103 Fizyoloji I
Bu derste fizyoloji bilimine giriş ve bu kapsamda yer alan hücre, kan, kas ve iskelelet sistemi, dolaşım sistemi fizyolojisinin incelenmesini içerir.
Kredi: ( 3 / 3 / 0 ) 3 Önkoşul: Yok AKTS : 5
Dersin Kısa Adı: Fizyoloji I Kategorisi: Alan Dersi Eğitim Dili: Türkçe
Dersi veren Bölüm: Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü
KIMY103 Temel Kimya
Bu ders, öğrencilere kimya ilgili gerekli temel kavramları öğretmek ve iyi bir temel oluşturmak. Öğrencilere madde-kimya ilişkisini ve kimyasal kanun-kavramları öğretmek. Formül ve denklemlerle problem çözüm metodlarının öğretilmesi. Yaratıcı ve sistematik düşünebilme yeteneğini güçlendirmek.Maddesel malzemelerin yapısını vede yapılarında meydana gelebilecek kimyasal değişimleri öğretmek. İhtiyaç duydukları çözeltileri hazırlayabilmelerini ve çözeltilerin özelliklerini öğretmek. Öğrencilere kimyanın Sağlık bilimlerindeki önemini ve kullanılabilirliğini öğretmeyi içermektedir.
Kredi: ( 3 / 2 / 0 ) 3 Önkoşul: Yok AKTS : 4
Dersin Kısa Adı: Temel Kimya Kategorisi: Alan Dersi Eğitim Dili: Türkçe
Dersi veren Bölüm: Fen ve Edebiyat Fakültesi /Kimya Bölümü
KIMY104 Organik Kimya
Organik kimyaya giriş dersi; Bağlanma ve izomerlik; Organik bileşiklerin sınıflandırılması ve fonksiyonel gruplar; Alkanlar, alkenler, alkinler ve aromatik bileşikler; Organik halojen bileşikleri; Alkoller, fenoller ve tiyoller; Eterler ve epoksitler; Aldehitler ve ketonlar; Karboksilli asitler; Aminler, karbonhidratlar, amino asitler, peptitler ve proteinler ve lipidler; Enzim ve vitaminler; Beslenmede organik bileşiklerin rol ve etkileşimlerini içermektedir.
Kredi: ( 3 / 2 / 0 ) 3 Önkoşul: Yok AKTS : 4
Dersin Kısa Adı: Organik Kimya Kategorisi: Alan Dersi Eğitim Dili: Türkçe
Dersi veren Bölüm: Fen ve Edebiyat Fakültesi /Kimya Bölümü
MATE 211 Biyoistatistik
Bu ders, istatistik ve biyoistatistiğin tanımı, istatistiğin sağlık bilimlerinde ve bu konuda yapılan çalışmalarda kullanımı, veri toplama, tanımlayıcı istatistikler, tablo ve grafikler, olasılık ve olasılıksal dağılımlar, örnekleme, hipotez testler, regresyon ve korelasyon analizi. İstatistik kavramı, Temel kavramlar ve betimleyici istatistikler, istatistiksel karşılaştırma yöntemleri, istatistiksel analizler, araştırma tasarımları, veri toplama araçları, yeterlilik ve güvenilirliklerin incelenmesi, ölçekleme ve bilimsel rapor hazırlamayı içermektedir.
Kredi: ( 2 / 1 / 0 ) 2 Önkoşul: Yok AKTS : 4
Dersin Kısa Adı: Biyoistatistik Kategorisi: Alan Dersi Eğitim Dili: Türkçe
Dersi veren Bölüm: Matematik Bölümü
YÖNT101 İşletmeye Giriş I
YONT 101 dersinde, işletme bilimine girişi ve işletmenin fonksiyonlar açısından incelenmesini içermektedir. Bu derste işletme kavramı, işletmenin amaçları, işletmenin türleri, işletmenin işlevleri ve işletmenin temel fonksiyonlarından Yönetim ve İnsan Kaynakları işlenecektir.
Kredi: ( 3 / 0 / 0 ) 3 Önkoşul: Yok AKTS : 7
Dersin Kısa Adı: İşletmeye Giriş I Kategorisi: Alan Dersi Eğitim Dili: Türkçe
Dersi veren Bölüm: İşletme Bölümü
HIST280 Atatürk İlkeleri ve Inkılap Tarihi
Bu ders, Atatürk inkılâpları ve Atatürkçü düşünce sistemi, Türkiye Cumhuriyeti tarihi, Türkiye ve Atatürk inkılâpları, ilkeleri, Kıbrıs Türk Milli Mücadelesi hakkında bilgileri kapsar.
Kredi: ( 2 / 0 / 0 ) 2 Önkoşul: Yok AKTS : 3
Dersin Kısa Adı: Atatürk İlkeleri ve Inkılap Tarihi Kategorisi: Alan Dersi Eğitim Dili: Türkçe
Dersi veren Bölüm: Eğitim Bilimleri
MATE122 Temel Matematik
Ders içeriğinde, matematiksel kavramları ve sistemleri anlayabilmek, günlük hayatta ve diğer alanlarda kullanabilmek, herhangi bir alanda ileri bir eğitim alabilmek için gerekli matematiksel bilgi ve becerileri kazanabilmektir. Bunun yanında matematiksel düşünceleri mantıklı bir şekilde açıklamak ve paylaşmak için doğru terminolojiyi ve dili kullanmak, tahmin etme ve zihinden işlem yapma becerilerini etkin olarak kullanmak, problem çözme süreci içinde matematiksel düşünce ve akıl yürütmeleri ifade edebilmeyi içermektedir.
Kredi: ( 2 / 0 / 0 ) 2 Önkoşul: Yok AKTS : 7
Dersin Kısa Adı: Matematiğin Temelleri I Kategorisi: Alan Dersi Eğitim Dili: Türkçe
Dersi veren Bölüm: İlköğretim Matematik
BIOL111 Tıbbi Biyoloji ve Genetik I
Bu ders, biyomedikal bilimler ve genetiği tanıtmaktır. Ders süresince temel hücre biyolojisi, moleküler biyoloji, Mendel genetiği ve moleküler genetik genel olarak ele alınır.
Kredi: ( 2 / 0 / 0 ) 2 Önkoşul: Yok AKTS : 4
Dersin Kısa Adı: Tıbbi Biyoloji ve Genetik I Kategorisi: Alan Dersi Eğitim Dili: Türkçe
Dersi veren Bölüm: Biyolojik Bilimler Bölümü
BIOL112 Tıbbi Biyoloji ve Genetik II
Bu derste, moleküler biyoloji ve genetik bilim dallarını tanıtmak ve bu alanda kullanılan teknikleri anlatmaktır. Ders süresince moleküler biyoloji ve moleküler genetik genel olarak ele alınır. Biyoteknoloji uygulamaları aktarılır. Bu alanlardaki çalışmaların etik yönü tartışılır.
Kredi: ( 2 / 0 / 0 ) 2 Önkoşul: Yok AKTS : 4
Dersin Kısa Adı: Tıbbi Biyoloji ve Genetik II Kategorisi: Alan Dersi Eğitim Dili: Türkçe
Dersi veren Bölüm: Biyolojik Bilimler Bölümü
Beslenme ve Diyetetik Bölümü Ders İçerikleri