Skip Navigation LinksDean's-Message

Dekan'ın Mesajı

Sevgili Öğrencilerimiz

Fakültemize hoşgeldiniz demekten son derece mutluyum. Öncelikle yeni öğretim yılının umut dolu, sağlıklı ve başarılı bir yıl olmasını dilerim.

Bu yıl aramıza katılan siz değerli  öğrencilerimizin, duymuş olduğu heyecan ve mutluluğu bizler de duyuyor ve yaşıyoruz. Dünya sıralamalarına giren Kuzey Kıbrıs 'ın tek, Türkiye'nin de sayılı üniversitelerinden biri olan Doğu Akdeniz Üniversite'nin öğrencisi ve mensubu olmak, duyulan bu heyecan ve mutluluğun ne kadar haklı bir gururla bütünleştiğini belirtmek isterim.

Fakültemizin en büyük amacı, Öğrencilerimizi, akademik veya çalışma hayatlarında yaratıcı düşünce gücüne sahip, etik değerlere önem veren,topluma karşı sorumluluk bilinci taşıyan, paylaşımcı, çok yönlü düşünebilen, sürekli öğrenmeyi prensip edinmiş, araştırmacı, üretken, yeniliklere açık, multidisipliner çalışmalarda etkin rol alan profesyonel meslek adamı olarak yetiştirmektir.

Fakültemizin Misyonu ,Sağlık alanında ülkemizin ihtiyaç duyduğu düzeyde bilgi üreten, yayan, uygulayan, önderlik niteliğine sahip ülkenin geleceği için üstün nitelikli bireyler yetiştirmek ve gerçekleştirdiği bilimsel çalışmalar ile uluslararası düzeyde bir eğitim ve araştırma kurumu olmaktır.Bu bağlamda fakültemizdeki her bölümde ,teorik ve kuramsal bilgi yanında uygulama vaka deneyimlerinin de bir o kadar önem taşıdığının bilinciyle sizler için yeni uygulama alanları yaratmak adına hareket ediyoruz. Hedefimiz ; Ülkemizde ve Uluslararası platformda Üniversitemizi temsil edecek nitelikli sağlık profesyonelleri yetiştirmenin yanında, fakülte-toplum işbirliğini sağlamada öncü, toplumun yaşam kalitesinin ve sağlık standartlarını yükseltmenin önemini benimsemiş, küresel değerlere saygılı bir fakülte olmaktır.

Fakültemiz bünyesinde yeralan bölüm  başkanlıkları ve program koordinatörlüklerinde herbir öğrencimiz için  öğretim elemanları arasından seçilen  bir  danışman görevlendirilmiştir. Danışmanınızın kim olduğunu kişisel portalınızdan görebilmeniz mümkün olup akademik süreçlerin yanında kişisel ve sosyal konularda destek ihtiyacı duyduğunuzda da danışmanınıza başvurabilirsiniz.Akademik konularda açıklamaya  ihtiyac duyduğunuz sorular ve karşılaştığınız problemlerin çözümünde  sırasıyla; Danışman -Koordinatör-Bölüm Başkanlığı ve Dekanlık  süreçlerini takip etmeniz uygun olacaktır. İlk yılın, aile ortamından ayrılıp farklı kültürel ve sosyal ortama adım atmanızdan dolayı uyum sorunlarıyla karşılaşabileceğiniz bir yıl olabilir. Özellikle bu dönemde ve herzaman yanınızda olduğumuzu unutmayın ve yaşayabileceğiniz sorunlarda yukarıda belirtmiş olduğum ılgılı birim ve görevlilerden destek talep ediniz.

Hepininiz yeniden HOŞGELDİNİZ   SAĞLIK VE BAŞARIYLA DOLU BİR YIL DİLERİM

Sevgi ve saygılarımla,