DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Diyabete Multidisipliner Yaklaşım Paneli Gerçekleştirdi

Yayınlanma Tarihi: 17 Kasım 2017, Cuma

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle “Diyabete Multidisipliner Yaklaşım” konulu panel gerçekleştirdi. 13 Kasım 2017 tarihinde, saat 14:30’da, Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda gerçekleştirilen söz konusu panel ile Dünya’da, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) ve Türkiye Cumhuriyeti’nde (TC) diyabetin güncel durumu, diyabetin önemi ve diyabetin önlenmesinde, kontrolünde; hemşirelik hizmetleri, beslenme ve fiziksel aktivitenin önemi ile rolü üzerinde duruldu.

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, DAÜ Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Handan Sezgin “Diyabetin Güncel Durumu, Diyabetin Kontrolünde Hemşirelik Hizmetleri”, Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emine Yıldız “Diyabetin Önlenmesi ve Kontrol Altına Alınmasında Beslenmenin Yeri ve Önemi”, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yasin Yurt “Diyabet ve Egzersiz” konularında sunumlar gerçekleştirildi.

DAÜ Atatürk Meydanı’nda Mavi Halka Oluşturuldu

Diyabetin önemine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri tarafından diyabet hastalığının simgesi olan “mavi halka” oluşturuldu. 14 Kasım 2017 tarihinde, DAÜ Atatürk Meydanı’nda, saat 12:30’da gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler diyabet risk faktörleri komplikasyonları ve diyabetle ilişkili yaşam tarzı alışkanlıkları ile ilgili lilgili sloganlar söyleyerek hastalık ile ilgili farkındalık yaratmaya çalıştılar.