Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç ve Dekan Yardımcısı Gülten Sucu Dağ, Hatay Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu'nda, Kültür Temel Lisesi öğrencilerine yönelik seminer verdi.

Yayınlanma Tarihi: 22 Şubat 2018, Perşembe

Doğu Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç ve  Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Gülten Sucu Dağ,   Hatay Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu'nda, Kültür Temel Lisesi öğrencilerine yönelik seminer verdi.

Kültür Temel Lisesi Kurucuları Ali Girişken, Okul Müdürü Ahmet Hamdi Ayda, Müdür Yardımcısı İbrahim Bayırlıoğlu, Doğu Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç, ve Dekan Yardımcısı Gülten Sucu Dağ, Kültür Temel Lisesi öğretmenleri ve öğrencilerinin katıldığı seminer Doğu Akdeniz Üniversitesi tanıtımını konu alan sinevizyon gösterimi ile başladı.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç daha sonra verdiği sunumda öğrencilerin sınav tercih döneminde dikkat etmeleri gereken konuları atlattı. Tercih yapan öğrencilerin bir başkasından etkilenerek değil, kendi istediği bölümü yazmalarının önemine değinen Dekan Malkoç Doğu Akdeniz Üniversitesi'ni de anlatarak hangi bölümler ile kaç öğrenciye eğitim verdiklerini Kültür Temel Lisesi öğrencileriyle paylaştı.

Gerçekleşen seminerin ikinci ayağında ise Kariyer Günleri kapsamında Sağlık Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç mesleği hakkında öğrencilere bilgi verdi. Geçen yıl başlayan ve geleneksel hale gelen "Kariyer Günleri" kapsamında Sağlık Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç, öğrencilere mesleğin inceliklerini anlatarak bilgi verdi. Bu sayede öğrenciler eğilimleri olan meslekte akıllarına takılan konularda bilgi alırken merak ettikleri soruları da doğrudan sorabilme şansına sahip oldular. Kültür Temel Lisesi öğrencileri daha sonra Dekan Malkoç'a soru sorarak keyifli bir sohbet yaşadılar.