Radyasyon Güvenliği ve Radyasyondan Korunma Sempozyumu Gerçekleştirildi

Yayınlanma Tarihi: 20 Ekim 2018, Cumartesi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Kıbrıs Türk Radyograferler Derneği, 20 Ekim 2018 Cumartesi günü, DAÜ Mustafa Afşin Ersoy Salonu'nda  "Radyasyondan Korunma ve Radyasyon Güvenliği Sempozyumu" gerçekleştirdi. Söz konusu sempozyum, Kıbrıs Türk Radyograferler Derneği (KIBRAD) Başkanı Songül Bahar'ın konuşması ile başladı. Medikal alanda kullanılan radyasyon yoğunluğuna değinen Bahar, diger yollarla alınan radyasyon oranının medikal alanda alınandan daha fazla olduğuna vurgu yaptı.

DAÜ, Öğrenci İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sonuç Zorlu Oğurlu, konuşmasında, bu tür organizasyonların daha yaygın, daha katılımcı bir şekilde devam etmesi temennisinde bulundu.

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç ise konuşmasında, radyasyondan korunma ve radyasyon güvenliğinin ülkenin sosyal, kültürel altyapısıyla ilgili olduğunu belirterek, sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından, Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Yurt'un "Radyasyon Nedir? Nasıl Ölçülür? Radyasyondan Korunmanın Temel Kriterleri Nelerdir?" ve Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi'nden Dr. Fuat Türköz Çiner'in "İyonize Radyasyonun Biyolojik Etkileri" başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler.

Sempozyumun ikinci oturumunda ise Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ahmet Bozkurt ve Ankara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Doğan Bor,  Radyasyon sağlığı, güvenlği ve radyasyondan korunma konularına değinerek öğrencileri ve halkı bilgilendirdiler.