2019 Nursevivor Yarışması

Yayınlanma Tarihi: 13 Mayıs 2019, Pazartesi

(DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hemşirelik Bölümü ile Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Birliği tarafından ortak düzenlenen "Nursevivor – Oyun Seni Bekliyor" etkinliği, 12 Mayıs Pazar günü, 11:00 – 16:00 saatleri arasında, DAÜ Yasin Düşüner Stadyumu'nda gerçekleştirildi.

Modern hemşireliğin kurucusu Florence Nightingale'in anısına,Uluslararası Hemşireler Birliği tarafından, 12-18 Mayıs haftası"Dünya Hemşirelik Haftası" olarak belirlendi. Her yıl birlik tarafından bir tema belirlenerek bu çerçevede tüm üye ülkelerde çeşitli etkinliklerle kutlamalarla mesleğin ve sağlık sisteminin sorunları da tartışılarak çözümler öneriliyor.

Bu yıl Hemşirelik Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikler içerisinde, ilki geçen yıl yapılan "Nursevivor" yarışmalarının ikincisi, adamızdan 6 üniversiteden 108 öğrencinin katılımı ile 12 Mayıs Pazar günü gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz yılda da olduğu gibi oldukça renkli geçen "Nursevivor"da öğrenciler hemşirelik uygulamaları ile sporu birleştirerek eğlenceli bir gün geçirdiler. Etkinlik kapsamında birlikte eğlenmenin yanı sıra dereceye giren öğrencilere ödül takdiminde de bulunuldu.