18. Ulusal Hemşirelik Öğrencileri Kongresi

Yayınlanma Tarihi: 16 Mayıs 2019, Perşembe

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 18. Ulusal Hemşirelik Öğrencileri Kongresi'nde temsil edildi

Ulusal Hemşirelik Öğrencileri Kongresi, 18 yıldan beri Türkiye'de her yıl farklı üniversite tarafından düzenlenmektedir. Bu yıl ise "18. Ulusal Hemşirelik Öğrencileri Kongresi" Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hemşirelik Bölümü ve Öğrenci Hemşireler Derneği'nin işbirliği ile 24-28 Nisan 2019 tarihleri arasında Afyonkarahisar/Türkiye'de yapılmıştır. Kongre'ye Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden yaklaşık 1000 hemşirelik öğrencisi, 137 sözel, 214 poster bildiri ile katılmıştır.

18. Ulusal Hemşirelik Öğrencileri Kongresi'nde, "Meslek İçi Profesyonel  İşbirliği" ana teması çerçevesinde "Sağlıklı Çalışma Ortamları, Hemşirelikte, , Klinik Hasta İzlem ve Teslimi, Profesyonel İletişimde Modeller, Olumlu İletişim Yöntemleri, Hemşirelikte Profesyonel Değerler, Profesyonel Gelişim, Hemşirelik Uygulamalarında İş Birliği, Hemşirelik Eğitiminde İşbirliği, Hemşirelikte Liderlik Çatışma Yönetimi, Ekip Çalışması, Mesleki Değerler, Mesleki  Farkındalık" konuları ele alınmıştır.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri 18. Ulusal Hemşirelik Öğrencileri Kongresi'ne, sözel bildiri ile katılarak DAÜ'yü temsil etmişlerdir.

Kongre'de DAÜ Hemşirelik Bölümü Yüksek Lisans Programı öğrencisi Arş. Gör. Ayşe Korkmaz ile  Hemşirelik Lisans Programı öğrencileri Hüner Akdağ ve Cihat Çiçek, Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Handan SEZGİN'in danışmanlığında hazırladıkları "Hemşirelik Öğrencilerinin Öz Farkındalık Düzeyleri ve Kariyer Geleceği Planlarına Etkisinin Belirlenmesi" konulu sözel bildiriyi sunmuşlardır.