2. Kuzey Kıbrıs Acil Sağlık Hizmetleri ve İlkyardım Sempozyumunun ikinci günü

Yayınlanma Tarihi: 29 Mayıs 2019, Çarşamba

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Türkiye Acil Tıp Derneği, Paramedik Derneği ve Kıbrıs Türk Paramedikleri tarafından 2. Kuzey Kıbrıs Acil Sağlık Hizmetleri İlkyardım Sempozyumunun ikinci günü bugün saat 9:00-12:30 saatleri arasına Mustafa Afşin Ersoy Salonunda gerçekleştirildi.

Panelin İlk oturumu Yrd. Doç. Dr. Rojin Mamuk ve Yrd. Doç. Dr. Hülya Fırat başkanlığında, Konuşmacılardan Prof. Dr. Ersin Aksay ve Uzm. Dr. Uğur Özkula tarafından, "Kalp Krizinde Tanı" ve "Kalp Krizinde Tedavi" konularında sunum yaptılar.

Panelin ikinci oturumu Acil Olgular Paneli ise Prof. Dr. Sevinç Taştan ve Doç. Dr. Halise Çoşkun'un başkanlığında, konuşmacılardan Uzm. Dr. Ziba Songur Yücel ve Uzm. Dr. Koray Kadam "Triaj nedir? Nasıl uygulanır?" ,"Sepsis hastasına yaklaşım" konularında soru cevap şeklinde sunumlarını gerçekleştirdiler.

Panel Sonunda Panel başkanlarına ve sunum yapan konuşmacılara Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç Teşekkür belgesi takdim ederek teşekkürlerini sundu.