2020-2021 Akademik Yılı Güz Dönemi Eğitim Öğretimi Hakkında Önemli Duyuru

Yayınlanma Tarihi: 25 Eylül 2020, Cuma

Değerli Öğrencilerimiz,

Yaşadığımız bu olağanüstü dönemde sizlerden uzun bir süredir maalesef uzak kaldık. Hepinizi özlediğimizi özellikle belirtmek isterim. Hepimiz hiç beklemediğimiz bir sürece hızlıca adapte olmaya çalıştık. Bu süreçte gerek sizler gerekse fakültemizdeki tüm öğretim elemanlarımız yoğun bir tempoda buldu kendini.

Öncelikle altını çizmek isterim ki Üniversitemizin, Fakültemizin ve Yüksekokulumuzun en büyük hedefi tüm akademik ve idari kadrosunun ve öğrencilerimizin kampüslerimiz ve kampüsler dışında iken sağlığı ve güvenliğidir. Bu doğrultuda  aldığımız tüm kararların ve aksiyonların odağında sizlere karşı olan sorumluluğumuzun yatmakta olduğunu belirtmek isterim.

Değerli öğrencilerimiz üniversitemiz senatosunun 21.09.2020 tarihinde almış olduğu kararına  göre 2020-2021 akademik yılı güz döneminde öğretim faaliyetleri uzaktan öğretim (çevrimiçi) usulü ile gerçekleştirilecektir.

Çevirimiçi dersler, dijital ortamda sunulacak olan zengin içerik ve materyallerle desteklenecektir. Asenkron ve senkron yöntemler kullanılarak yürütülecek olan çevrimiçi öğretim uygulamaları yanısıra Fakültemiz/Yükseokulumuz Uygulama ağırlıklı dersleri/ Klinik uygulama/Mesleki Uygulama vb. derslerin  program yeterlilikleri ve mesleki yetkinlik/becerilerini en üst düzeyde kazandırmak hedefiyle tüm bölüm ve programlarımız müfredatlarında öğrencilerimizi mağdur etmeyecek şekilde eğitim modelini  planlayacaklardır.

2020 – 2021 Akademik Yılı Güz Dönemi'nde derslerin yürütülmesinde bulut üzerinde konumlandırılmış Moodle Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS) ve MS Teams yazılımı kullanılacaktır.Tüm ölçme ve değerlendirme etkinlikleri (ödev, quiz, proje, rapor, ara sınav, final sınavı) çevrimiçi ortamda ÖYS kullanılarak yapılacaktır.

Küresel salgının biteceği ve sağlık dolu günlerde sizlerle hep bir arada olmak üzere hepinize başarılı bir dönem diliyorum.

Not: Eğitim-Öğretim Modeli ilgili Bölüm Başkanlıkları/Program Koordinatörlükleri tarafından detaylandırılacaktır.

Prof. Dr. Mehtap Malkoç

Dekan/Müdür