DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde Hemşireler Haftası Etkinliği Düzenlendi

Yayınlanma Tarihi: 24 Mayıs 2021, Pazartesi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hemşirelik Bölümü tarafından tüm dünyada kutlanan 12-18 Mayıs Uluslararası Hemşireler Haftası kapsamında çevrim içi “Hemşirelik Haftası Kutlama Programı” düzenlendi. 18 Mayıs 2021 Salı günü, 13:30 – 15:00 saatleri arasında gerçekleşen programda, “Uluslararası Hemşireler Birliği 2021 Teması ve Pandemide Hemşire Olmak” başlıklı panel ve “Öğrencilerimizden Hemşirelik Öyküleri: Pandemi Sürecinde Mezuniyete Doğru” başlıklı öykü yarışması yer aldı.

Hemşirelik Haftası Kutlandı

DAÜ Hemşirelik Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanlarının yoğun katılımıyla gerçekleşen etkinlik,  DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç ve Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevinç Taştan’ın açılış konuşmalarıyla başladı. Açılış konuşmalarında, mezun ve öğrenci hemşirelerin hemşirelik haftası kutlanarak,  hemşirelerin sağlık sistemi içerisindeki yeri ve öneminin tüm dünyayı etkileyen COVID-19 salgınıyla daha da arttığına dikkat çekildi ve nitelikli hemşire yetiştirmenin önemi bir kez daha vurgulandı.

Pandemide Mesleğin Zorlukları Değerlendirildi

Moderatörlüğünü Doç. Dr. Gülten Sucu Dağ’ın üstlendiği panelde, Uluslararası Hemşireler Birliği’nin (ICN) her yıl önemli ve öncelikli toplumsal sağlık sorunları çerçevesinde dünya hemşirelerinin tartışması ve konuya ilişkin çözümler bulabilmesi için bir tema belirlediği, bu kapsamda 2021 yılı için “Hemşireler Geleceğin Sağlık Bakımı İçin Öncü Bir Ses” temasının belirlendiği kaydedildi. Panel konuklarından Doç. Dr. Hülya Fırat Kılıç, “Hemşireler Geleceğin Sağlık Bakımı İçin Öncü Bir Ses” başlıklı sunumunda, hemşireliğin, sağlıkla ilgili gereksinimleri olan birey ve ailelerin bakım ve tedavilerinin sürdürülmesi,  toplumda sağlıklı bireylerin sağlıklarının geliştirilmesi için gerekli olan bilgi, güç ve desteğe vurgu yaparak, pandemi sürecinde hemşirelik mesleğini icra etmenin zorluklarına değindi.

Klinik Deneyimleri Paylaşıldı

Panel konukları arasında yer alan Gazimağusa Devlet Hastanesi Koroner Yoğun Bakım Sorumlu Hemşiresi Uzm. Hem. Seher Akbaş’ın “Pandemi Döneminde Klinik Hemşiresi Olmak” isimli sunumuyla devam eden panelde, bu süreçte yaşanan kliniğe ait deneyimler ve anılar paylaşıldı ve katılımcılar arasında yoğun duygular yaşandığı gözlemlendi. “Pandemi Döneminde Öğrenci Hemşire Olmak ” isimli öyküsü ile öykü yarışması birincisi olan İmran Aldemir’in öyküsü ise, öğrenci gözünden pandemi sürecine ilişkin olumlu ve olumsuz duyguların paylaşılması ve anlaşılması adına verimli oldu. Son olarak, öykü yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve soru-cevap bölümü ile tamamlanan etkinlikte, katılımcılara ve konuşmacılara hazırlanan teşekkür belgeleri ve dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.