Türkan Aziz Hemşirelik ve Beceri Laboratuvarı Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Yayınlanma Tarihi: 13 Mayıs 2022, Cuma

12 Mayıs 2022 Perşembe günü, Sağlık Bilimleri Fakültesi C Blok önünde, saat 10:00'da Türkan Aziz Hemşirelik Beceri Laboratuvarı açılış töreni gerçekleştirildi. Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç, Türkan Aziz Hemşirelik Beceri Laboratuvarının açılış konuşmasında, Mesleki uygulamaların önemine değinerek,  özellikle öğrencilerin bilgi ve deneyimlerini geliştirmeleri açısından, Fakültemiz bugün çok önemli bir adım atarak eğitimde lider bir Üniversite olduğunu ispatlamıştır. Açılışını gerçekleştireceğimiz Hemşirelik Beceri Laboratuvarının, yalnızca Lisans değil, Lisans Üstü öğrencilerin de araştırmalarına ortam oluşturacağını, mezun hemşirelerimize de gelişen ve değişen Hemşirelik bakım hizmetlerinde uyumunu artıracak eğitimler ve kurslar ile çok yönlü hizmet sunmayı hedeflediklerini vurguladı. Bugün  açılışını gerçekleştireceğimiz Hemşirelik Beceri Laboratuvarına Kıbrıs Toplumuna çok önemli hizmetler sunan ilk Kıbrıslı Türk Baş Hemşire ve İlk Ebeler ve Hasta bakıcılar Müdüresi Baş Hemşiremiz sayın Türkan Aziz'in ismini vererek onun adını yaşatmanın da haklı gururunu yaşıyoruz dedi. Bu bağlamda projemizin hayata geçirilmesinde, desteklerini esirgemeyen başta Rektörümüz Prof. Dr. Aykut Hocanın ve tüm ekibine ve Fakültemize değerli katkılar sağlayan geçmiş yönetimlerimize  şükranlarımı sunar sözlerime son verirken  “Yaşatmak yaşamaktan güzeldir" ilkesiyle,  insan hayatının kutsallığından ödün vermeden, sabır ve mesleği özveri ile icra eden tüm hemşirelerin ve hemşire adayı öğrencilerimizin, 12-18 Mayıs Dünya Hemşirelik Haftasını en içten dileklerimle kutluyorum  ve açılışını yapacağımız bu laboratuvarın ülkemize ve Üniversitemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum dedi.

Törene Milli Eğitim Bakanı Sn. Nazım Çavuşoğlu, VYK Başkanı Dr. Erdal Özcenk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serhan Şensoy, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Gülten Sucu Dağ, Doç. Dr. Seray Kabaran, Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevinç Taştan, Gazi Mağusa Devlet Hastahanesi Başhekimi Dr. Mustafa Kalfaoğlu, Dr. Mehmet İnan, Türkan Aziz'in ailesi yanında çok sayıda Akademik Personel, Araştırma Görevlileri ve Hemşirelik öğrencileri katıldı. Konuşmaların ardından laboratuvarın açılışı gerçekleştirildi.