Roman Jahoda İle DAÜ'de ComplexCore+ seviye 1-2-3 kursları gerçekleştirildi

Roman Jahoda İle DAÜ
Yayınlanma Tarihi: 31 Mayıs 2022, Salı

Doğu Akdeniz Üniversitesi Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Jeffry Chauchat'nın organizasyonu için aracılık ettiği ComplexCore+ seviye 1-2-3 kursları DAÜ evsahipliğinde ilk defa KKTC'de 26 ve 27 Mayıs tarihlerinde, alanında uluslararası çapta ün kazanmış ComplexCore+ yönetim kurulu başkanı ve UEFA'nın baş fizyoterapisti Roman Jahoda tarafından Spor Bilimciler ve Fizyoterapistlere yönelik çok cüzi bir ücret karşılığında verildi. Azerbaijan State Academy of Physical Education and Sport Üniversitesi'nden katılan 4 deneyimli eğitmen kurs boyunca Roman Jahoda'ya yardım etti.

Çekya ve Almanya Atletizm Federasyonları, Azerbaycan ve Almanya Jimnastik Federasyonları, Avusturya, Kazakistan, Rusya, Slovakya, İsviçre ve Azerbaycan Futbol Federasyonlarına bağlı elit futbol hakemleri, Esteban Guttierez, Kamui Kobayashi ve Ralf Schumacher gibi Formula 1 sporcuları ve daha nice spor federasyonları ve elit sporcu ile çalışma fırsatı bulan ComplexCore+ ekibi aynı zamanda Dünya'nın dört bir yanında bilim ışığında eğitimler düzenlemeye devam ediyor.

Kursiyerler hastaların rehabilistasyonunda, sporcuların performanslarını geliştirmede ve yaralanmaların önlenmesinde kullanılabilecek alt ekstremite, üst ekstremite ve core bölgelere yönelik 3000'den fazla egzersizi sistematik bir metod benimsiyerek kullanmayı öğrendiler ve kurs bitiminde katılım sertifikası almaya hak kazandılar.