DAÜ-KUT Depremzedelerin Yanındaydı

Yayınlanma Tarihi: 14 Şubat 2023, Salı

6 Şubat 2023 Pazartesi günü, sabaha karşı ve öğle saatlerinde Türkiye Cumhuriyeti’nin Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesinde ve Elbistan ilçesinde meydana gelen ve Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde olduğu duyurulan iki  büyük yıkıcı depremden etkilenen depremzedelere yardımcı olmak maksadıyla Doğu Akdeniz Üniversitesi Arama Kurtarma Kulübü (DAÜ-KUT) bünyesindeki eğitimli arama ve kurtarma ekibi, depremin yaşandığı ilk günden itibaren arama kurtarma çalışmalarında yer aldı.

DAÜ-KUT bünyesinde yer alan ve Selçuk Can Ergün, Varol İlker Ersalan, Emre Öztürk, Berkay Göçer, Durmuş Levent Külük, Serbay Göçer, Nihat Enes Alğın, Seren Çakır, Besim Kaan Uçar ve Burak Yıldırım’dan oluşan 10 kişilik eğitimli arama ve kurtarma ekibi, DAÜ tarafından felaketin yaşandığı aynı gün içerisinde bölgeye gönderildi. DAÜ-KUT, son güne kadar da bölgede çalışmalarına devam etti ve Gazimağusa Türk Maarif Koleji Sporcu Kafilesi’nin bulunduğu Adıyaman Isias Otel enkazında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sivil Savunma Teşkilatı ekiplerinin yanında aktif görev aldı. KKTCELL ve KKTC Telsim de DAÜ-KUT ekibine ilk günden itibaren ücretsiz internet ve konuşma paketi vererek destek oldu.

DAÜ-KUT Depremzedelerin Yanındaydı

DAÜ-KUT Ekip Lideri Burak Yıldırım konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “DAÜ-KUT Kulübü’ne 2013 yılında dahil oldum ve mezun olana kadar aktif şekilde devam ettim. Bu süre zarfında ve sonrasında Sivil Savunma Teşkilatı ile kulübümüzün ortak yürüttüğü tüm eğitim ve yarışmalarda aktif rol üstlendim. Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı öncülüğünde DAÜ-KUT ekibi olarak gönüllü katıldığımız Adıyaman merkezindeki Isias Otel enkazında 10 kişilik arama ve kurtarma ekibi olarak aktif yardımlarımızı gerçekleştirdik. Kuzey Kıbrıs ve Türkiye’den enkaz altında olan ailelerin evlatlarını, eşlerini, kardeşlerini, anne ve babalarını kurtarmak için, tüm enkaz alanında görev alan ekipler olarak gerekli tüm çabaları sarf etmeye çalıştık. Bütün Kıbrıs halkına bu zor günde birlik ve beraberlik içerisinde oldukları için çok teşekkür ederiz.”

Ekipteki tek kadın gönüllü olan Seren Çakır ise yaptığı açıklamada “Ben DAÜ Hukuk Fakültesi 4. sınıf öğrencisiyim. Okulumuz Arama Kurtarma Kulübü’nden bir ekip çıkararak Adıyaman Isias Otel enkazında arama kurtarma faaliyetlerine katıldık. İmkanlarımız kısıtlı olsa da elimizden gelen her şeyi yaptık. Elimizden geleni yapıp da yetmemesinin çaresizliği içerisindeyiz. Çok üzgünüz. Bu bir gönüllülük işidir. Orada yapılan işlerin büyüğü küçüğü yok. Gerek psikolojik gerek fiziksel şartlar oldukça zordu ancak biz bu şartlarda bir hafta bu felaketi yaşayan insanlara bir nebze de olsa yardımcı olabilmek için çırpındık. Bizlere eğitim veren KKTC Sivil Savunma Teşkilatı’na ve bütün KKTC ekiplerine,  eğitim almamızı sağlayan Doğu Akdeniz Üniversitesi Arama Kurtarma Kulübü’ne, birlik beraberlik içinde çalışma yapan, seferber olan hem resmi hem gönüllü ekiplere, dört bir yandan yardım gönderen vatandaşlarımıza ve yardım eden bütün ülkelere teşekkür ederim. Başımız sağolsun.” şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Aykut Hocanın DAÜ-KUT Ekibini Kabul Etti

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, 14 Şubat 2023 Salı günü, saat 15:00’te Adıyaman Isias enkaz çalışmalarında görev alan DAÜ-KUT ekibini makamında kabul etti. Kabulde Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Demirel ve Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü Birim Sorumlusu Çiğdem Duvarcı da yer aldı. Isias Otel’deki özverili çalışmalarından dolayı DAÜ-KUT üyelerine Üniversite adına teşekkür eden Prof. Dr. Hocanın “DAÜ olarak yaşanan felaketten dolayı büyük bir üzüntü içerisindeyiz. İlk günden itibaren tamamen gönüllülük çerçevesinde Üniversitemiz Arama  Kurtarma Kulübü olarak orada yer aldınız ve vatandaşlarımız için çabaladınız. Oradaki zor şartlar altında yapmış olduğunuz özverili çalışmalardan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. Prof. Dr. Hocanın tarafından DAÜ-KUT üyelerine teşekkür sertifikası ve hediye takdim edildi.

DAÜ Sporcularından Hayatını Kaybeden Sporculara Vefa Örneği

Öte yandan DAÜ Spor İşleri Müdürlüğü’ne bağlı takımların sporcuları, antrenörleri ve yöneticiler de Adıyaman Isias Otel’de depremden dolayı hayatlarını kaybeden sporcuların naaşlarını Ercan Havalimanı’nda karşılayarak omuzlarında taşıdı ve acılı ailelerin yanında yer aldı. Tüm cenazelere de tam kadro katılan DAÜ Spor İşleri Müdürlüğü tarafından yaşanan felaketten dolayı büyük üzüntü duyulduğu ifade etti. Müdür Cemal Konnolu yaptığı açıklamada “Acımız çok büyük. Pırıl pırıl gençlerimizi, hocalarımızı, velilerimizi kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Başımız sağolsun.” dedi.