Covid-19 Önemli Duyuru

Yayınlanma Tarihi: 17 Ocak 2022, Pazartesi

Sevgili öğrenciler,

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi mevcut koşulları dikkate alarak karantina sürelerini yeniden düzenlemiştir. Buna göre Covid 19 kişi ile temas eden tam aşılı kişiler (Janssen için 2 doz, diğer aşılar için 3 doz) semptom takibi yapılarak maskeli olarak güncel hayatlarına devam edecektir. Bu kişiler semptomları olmaması halinde 5'inci gün, semptomları olması halinde daha erken antijen testlerini yaptıracaklardır.

Eksik aşılı veya aşısız kişiler ise 7 gün izole olacak ve 7'nci günün sonunda PCR testi yaptıracaklardır. Sonucun negatif olması halinde izolasyonları sona erecektir. Pozitif sonuç gelmesi halinde pozitif hasta takip süreci başlayacaktır.

2021-22 Akademik Yılı Güz Final Sınav Dönemi'ni sağlıklı geçirebilmek adına tam aşılı kişiler (Jansen için 2 doz, diğer aşılar için 3 doz) 7 günlük antijen veya PCR, eksik aşılı veya aşısız kişiler ise 72 saatlik antijen veya PCR negatif test sonucu ibraz ederek sınav salonlarına alınacaklardır.

Sınav döneminde herhangi bir sorun yaşanmaması adına Aşı Kartlarınızı, Antijen/PCR Negatif Test sonucunuzu ve öğrenci kimlik kartınızı (yoksa Pasaport, Ehliyet, Nüfus Cüzdanı) yanınızda bulundurmanız ve talep edilmesi halinde yetkililere göstermeniz gerekecektir.

Başarılı bir sınav dönemi geçirmeniz dileğiyle,

Prof. Dr. Hüseyin AKTUĞLU
Rektör Yardımcısı (Öğrenci İşleri)